Κώστας Ασκούνης: «Κανείς στην κρίση δεν είναι μόνος του»

2014-koppi-pittas

Φωτο: Νέα Καλλιθέα

Με την καθιερωμένη Δοξολογία της Πρώτης του Έτους, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, όπως και την εκδήλωση στο Δημαρχείο, ο Δήμος Καλλιθέας υποδέχθηκε το 2014.

«Κανείς στην κρίση δεν είναι μόνος του» 
Με αυτό το κεντρικό μήνυμα ο Δήμαρχος κ. Κώστας Ασκούνης απηύθυνε τις ευχές του για το Νέο Έτος προς τους πολίτες και τους παρευρισκομένους εκπροσώπους των αρχών και των κοινωνικών οργανώσεων της Καλλιθέας.

Αναφερόμενος στη δράση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπό τις παρούσες συνθήκες ο ίδιος τόνισε: «Βρισκόμαστε στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης. Με πάρα πολλές θυσίες του Ελληνικού Λαού, με την ανεργία των νέων να ξεπερνά το 55% και πολλά νοικοκυριά να βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, όλοι ελπίζουμε ότι το 2014 μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας έστω και μικρής ανάκαμψης. Τις μέρες αυτές η σκέψη μας βρίσκεται στις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των συμπολιτών μας που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι Δήμοι αναλάβαμε να δώσουμε τη μάχη για την ανακούφιση των φτωχών και αδύναμων συμπολιτών μας. Παρά τις περικοπές των πόρων μας κατά 60%, παρά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων και άλλα δυσμενή μέτρα λειτούργησε και λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνοντας το κοινωνικό φορτίο και ρόλο που κανονικά έπρεπε να είναι ευθύνη του Κράτους».

Εξειδικεύοντας την κοινωνική πολιτική του Δήμου Καλλιθέας ο κ. Δήμαρχος μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
«Για μας εδώ στην Καλλιθέα η βασική μέριμνα ήταν και παραμένει: όλα τα νοικοκυριά κάθε μέρα να έχουν τα απαραίτητα τρόφιμα. Σε συνεργασία και με την Εκκλησία έχουμε κατορθώσει να ανταποκριθούμε στη στοιχειώδη αυτή υποχρέωση δίνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, στέλνοντας το μήνυμα ότι κανείς στην κρίση δεν είναι μόνος του.

»Επίσης, τα Δημοτικά Ιατρεία, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΑΠΗ και άλλες δομές συμπληρώνουν το ευρύ δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών. Σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία κατορθώσαμε να λύσουμε το πρόβλημα της διακοπής του ρεύματος για πενήντα νοικοκυριά της πόλης μας, ώστε κανένα σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα.

»Τα προγράμματα του πολιτισμού και του μαζικού αθλητισμού αποτελούν προτεραιότητα της πολιτικής μας, αφού αποτελούν διέξοδο για τη νεολαία και τους συμπολίτες μας και μαζί με τις κοινωνικές δομές αποτελούν ασπίδα προστασίας και συνεκτικό ιστό της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Είμαστε περήφανοι γιατί έχουμε το μεγαλύτερο Δημοτικό Ωδείο με 496 παιδιά, το μοναδικό πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού με 2.500 παιδιά και το πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού Ιστιοπλοΐας με 118 παιδιά υπό την ευθύνη της Καλλιθεάτισσας Ολυμπιονίκη Σοφίας Παπαδοπούλου».

Ο κ. Κώστας Ασκούνης μίλησε επίσης και για τα έργα, τα οποία ευρίσκονται σε εξέλιξη, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της πόλης:
- Η λειτουργία από τον περασμένο Οκτώβριο του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής στον πρώην Ιππόδρομο, με το Κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, το γήπεδο ποδοσφαίρου, την παιδική χαρά και πολύ πράσινο.
- Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν τα έργα της Εθνικής Βιβλιοθήκης, της Λυρικής Σκηνής και το πάρκο των 170 στρεμμάτων.
- Σε ό,τι αφορά το Παραλιακό Μέτωπο εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στην Παραλία του Μοσχάτου και της Καλλιθέας, ενώ αποτράπηκαν η υπαγωγή του χώρου αυτού στο ΤΑΙΠΕΔ και κατ' επέκταση η ιδιωτικοποίησή του, καθιστώντας τώρα ως προτεραιότητα την ένταξη και χρηματοδότηση του μεγάλου και σπουδαίου αυτού έργου στο ΝΕΟ ΕΣΠΑ.
- Η αποπεράτωση του Πάρκου της ΙΖΟΛΑ σε μία έκταση 11 στρεμμάτων, η έναρξη των εργασιών ανακαίνισης και μετατροπής του διατηρητέου κτιρίου του Κόκκινου Σπιτιού στη συμβολή των οδών Μεταμορφώσεως και Περικλέους σε σύγχρονο Ωδείο, η κατεδάφιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του οικοπέδου του ΙΚΑ στη συμβολή των οδών Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων και σειρά άλλων έργων μικρότερης κλίμακας αποτελούν άμεσες προτεραιότητες, ώστε να παραμείνει ζωντανή και δραστήρια η πόλη μας.

Στην ίδια εκδήλωση, τις ευχές του προς τους πολίτες απηύθυνε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα αλλάζει» κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος εξέθεσε τις απόψεις του για την κατάσταση της πόλης και αναφέρθηκε στις δράσεις του συνδυασμού του.

Τιμητικές Διακρίσεις

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 ετών από την ίδρυση του Δήμου Καλλιθέας και ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης, απονεμήθηκε, εξάλλου, στους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές κ.κ. Θανάση Μπέμπηκαι Κώστα Νεστορίδη, σε ένδειξη αναγνώρισης της μακράς
 
 αθλητικής τους δράσης  και της συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή της πόλης. Τη συγκίνηση των παρισταμένων προκάλεσε η αδυναμία του κ. Μπέμπη να παραλάβει τη διάκριση, λόγω της κατάστασης της υγείας του, ενώ ο κ. Νεστορίδης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση.Με ειδική τιμητική πλακέτα τιμήθηκαν επίσης η συνταξιούχος δικαστικός κα. Μαρκέλλα Γεράρδου για δράση της στην επιμέλεια ανηλίκων, αλλά και τη συμβολή της στην ανάπτυξη του φιλοζωικού κινήματος στην Καλλιθέα, καθώς και η εθελοντική ομάδα της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαθητικού Φεστιβάλ, αποτελούμενη από τις κυρίες Δέσποινα Αϊβαλιώτη, Μυρσίνη Βαγδάτογλου, Θεολογία Γεωργίου, Στέλλα Γεωργίου, Χαρούλα Ζαρωτιάδου, Κωνσταντίνα Κίτσου, Αναστασία Παπαθανασίου και Ελευθερία Χατζηκυριάκου.

Στην εκδήλωση την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος Μαχαιριώτης, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ν. των Αγίων Πάντων, ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Υγείας, Καθηγητής κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, ο κ. Χάρης Πασβαντίδης, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας, διευθυντές σχολικών μονάδων, καθώς και εκπρόσωποι πολλών κοινωνικών οργανώσεων και συλλόγων της πόλης.

Τελευταίες ειδήσεις