Ένας μικρός παράδεισος για τα παιδιά στην καρδιά της Καλλιθέας

final-08 

Μια πλατφόρμα δεκάδων τετραγωνικών μέτρων επάνω σε πυκνό, ψηλό, καθαρό γρασίδι για πολλές ώρες δημιουργικής άσκησης και απασχόλησης για τα παιδιά προβλέπει το σχέδιο* πεζοδρόμησης της πλατείας Κύπρου. 

final-08-n 

me-hatΓράφει
ο Μάνος Μεϊμαράκης


Ο παιδότοπος προστατεύεται από την πίσω και τις πλαϊνές πλευρές με μικρούς καλοκουρεμένους θάμνους ώστε η είσοδος και έξοδος των παιδιών να γίνεται μόνο απο την μπροστινή πλευρά και να ελέγχεται από τους γονείς οι οποίοι μπορούν να απολαμβάνουν το παιχνίδι των παιδιών, χωρίς να τα ενοχλούν από τα ξύλινα παγκάκια που βρίσκονται περιμετρικά μέσα αλλά και έξω απο την πλατφόρμα.


final-21 

Ακούραστο παιχνίδι για πολλές ώρες υπό το άγρυπνο βλέμμα ύψους 15 μέτρων περίπου υψηλού πρασίνου για την παραγωγή μεγάλης καθαρότητας οξυγόνου. Είναι γεγονός ότι η κίνηση χιλιάδων οχημάτων καθημερινά από την πλατεία επιβαρύνει πολύ σοβαρά την ατμόσφαιρα της περιοχής. Χρειάζονται απαραίτητα μερικές συστοιχίες υψηλού πρασίνου να αντιμετωπίσουν την έλλειψη καθαρού αέρα. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τα παιδιά λόγο ηλικίας και ύψους αναπνέουν στο ύψος των εξατμίσεων των οχημάτων. 

final-22 

Ξύλο, πλαστικό, σχοινιά και ζωηρά χρώματα συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό μέσα στο οποίο δεκάδες παιδιά μπορούν να ψυχαγωγηθούν και να παίξουν ελεύθερα και με ασφάλεια. 

Περιμένουμε τα σχόλια σας στην σελίδα της πλατείας Κύπρου στο facebook

final-23 

Μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να κάνουν ποδήλατο ανενόχλητα στον πεζόδρομο πίσω από την πλατφόρμα αλλά και στο κέντρο της πλατείας.


final-25

Οι μαμάδες μπορούν να ελέγχουν τα παιδιά από απόσταση 4-5 μέτρων χωρίς απαραίτητα να βρίσκονται μέσα στον παιδότοπο (και μέσα βέβαια υπάρχουν παγκάκια), αλλά και να απολαμβάνουν την καλή θέα, με το βλέμμα τους να συναντά την απέναντι πλευρά της πλατείας κάτι που σήμερα είναι ανέφικτο.

Δείτε επίσης: 

Η πλατεία Κύπρου πεζοδρομείται*Οι εικόνες που δημοσιεύουμε και σήμερα έχουν αποδοθεί φωτορεαλιστικά σύμφωνα με τις επιθυμίες πολιτών της περιοχής, κατόπιν συνεντεύξεων μαζί τους. 

Τελευταίες ειδήσεις