100 γεύματα σε απόρους & αστέγους της πόλης

mhn-tous-egkataleipeis

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012, 00:43
Ένα απόλυτα δικαιολογημένο αιφνίδιο συμβάν της τελευταίας στιγμής από πλευράς του καταστήματος δεν θα επιτρέψει την εκδήλωση της δράσης αυτής για σήμερα. Το κατάστημα πρέπει να παραμείνει κλειστό τις πρωινές ώρες για λόγους καθαρά λειτουργικούς. Η δράση μεταφέρεται σε άλλη ημέρα η οποία θα ανακοινωθεί εντός των ημερών. 

Στην Καλλιθέα γνωρίζουμε πάρα πολλές περιπτώσεις αστέγων και απόρων αλλά και ανθρώπων που έβαλαν τραγικό τέλος στη ζωή τους εξαιτίας της ανέχειας. Σκοπίμως δεν τις αναδεικνύουμε...

Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους ανακαλύπτουμε μόνοι μας ο καθένας και να τους στηρίζουμε προσφέροντας τους ότι μπορούμε και κυρίως χωρίς να τους φέρουμε στην δύσκολη θέση. Κανείς δεν θέλει να κοιμάται με 5 βαθμούς θερμοκρασία έξω, σε παγκάκια, σε παρατημένες αποθήκες, σε ημιτελείς οικοδομές, μέσα σε θάμνους σε διάφορα πάρκα, σε ημιορόφους πολυκατοικιών...

Κανείς δεν θέλει να τον τσακίζει η πείνα αυτές τις Άγιες Ημέρες, ούτε φυσικά και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Από ένα σημείο και πέρα, δεν έχει καμία σημασία πως έφτασε κανείς να είναι άστεγος ή να μην έχει τα βασικά για να ζήσει. Σημασία έχει τι κάνουμε όλοι εμείς για ανακουφίσουμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων, όσο μπορούμε, σύμφωνα με τις δυνάμεις του ο καθένας μας.

>>> Και φυσικά κανείς μας δεν ξέρει πότε κάποιος απ' όλους αυτούς τους ανθρώπους θα τον κυριεύσει η απόγνωση και θα πηδήξει από το μπαλκόνι, ή θα κρεμαστεί μέσα στο διαμέρισμα, ή θα πέσει στις γραμμές του ηλεκτρικού. Προ ημερών ένα 18χρονο παιδί έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ μεταξύ Καλλιθέας και Ταύρου...

Καλούμε λοιπόν όλους τους Καλλιθεάτες!
Αν στην γειτονιά σου υπάρχει κάποιος που περνάει δύσκολα, που ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό, που κοιμάται έξω... ειδοποίησε τον ότι την Τετάρτη 26/12/2012 από τις 11 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι τον περιμένουμε στην πλατεία Κύπρου, να πάρει μια μερίδα φαγητό. Θα προσφερθούν 100 γεύματα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.


Το kallitheaonline ζήτησε πολύ ευγενικά από τον υπεύθυνο του εστιατορίου "ΓΕΥΣΕΙΣ Καλλιθέας", κ. Κωνσταντίνο Ζυγούρη να διαθέσει μερικές μερίδες φαγητό για τις ημέρες των Εορτών σε άστεγους και άπορους συμπολίτες μας. Η ανταπόκριση του ήταν άμεση και πολύ συγκινητική. Ο κ. Ζυγούρης προσφέρει 100 μερίδες φαγητό σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. 

Κλίκαρε στην εικόνα και κοινοποιήσε το στο προφίλ σου

100-gevmata

Διαδώστε το παντού, ώστε να μην μείνει κανείς από αυτούς τους ανθρώπους πεινασμένος μέσα στα Χριστούγεννα. Πείτε το σε φίλους, σε γνωστούς, σε αυτούς τους ανθρώπους τους ίδιους που γνωρίζετε ότι κοιμούνται έξω ή στερούνται το φαγητό τους. Μιλήστε με οικογένειες της πολυκατοικίας σας που γνωρίζετε ότι τα καταφέρνουν δύσκολα, πλησιάστε γέροντες που στενοχωριούνται που αυτές τις ημέρες δεν έχουν φαγητό. Πείτε το όπου κρίνετε. Αν κάποιος απ' όλους αυτούς δεν μπορεί να κινηθεί, να πάτε εσείς στο κατάστημα και να πάρετε την μερίδα τους. Μην τους αφήσετε μόνους τους. Μια μερίδα ζεστό, περιποιημένο φαγητό τους περιμένει, είναι δικό τους! 


Τελευταίες ειδήσεις