module and plugin to add google adsense to joomla based websites
Print this page

Τρεις σταθμοί Μετρό στην Καλλιθέα: Πλατεία Δαβάκη - Λόφος Φιλαρέτου - Kέντρο Πολιτισμού

Τρεις σταθμοί Μετρό στην Καλλιθέα: Πλατεία Δαβάκη - Λόφος Φιλαρέτου - Kέντρο Πολιτισμού
18 Απρ
2022

Από τουλάχιστον 3 σταθμούς στην Καλλιθέα θα διέρχεται το μετρό, όπως ενημέρωσε με επιστολή του ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής τον δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε ολοκλήρωσε τη μελέτη του έργου μέχρι την Καλλιθέα, καθώς και την αποτύπωση όλων των αναγκαίων μελετών για τις τοπογραφικές εργασίες και τις γεωτεχνικές έρευνες.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της Γραμμής 1, μέσω της διακλάδωσης μετά το σταθμό «Θησείο», με συνολικό μήκος περίπου 5 χλμ. και με 4 υπόγειους σταθμούς (Άνω Πετράλωνα ή Χαμοστέρνας, Πλ. Δαβάκη, Λόφο Φιλαρέτου ή Τζιτζιφιές, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα πνοής και βιώσιμης ανάπτυξης στον Δήμο της Καλλιθέας, προϋπολογισμού 450 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αρχική πρόταση για τη γραμμή στο Φιξ απορρίφθηκε, καθώς δεν περνάει μέσα από την Καλλιθέα.

«Χαιρετίζουμε την χάραξη της γραμμής του μετρό στην πόλη μας, αποτέλεσμα του μακροχρόνιου και επίμονου αγώνα της δημοτικής μας αρχής, αλλά ζητάμε την επίσπευση των διαδικασιών» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι η έλευση μέσου σταθερής τροχιάς στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας».