module and plugin to add google adsense to joomla based websites
Print this page

Λογάριαζε χωρίς το μεράκι των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλλιθέας – Επέστρεψε κλεμμένα αξίας 18.500 ευρώ ζητώντας επιείκεια

Λογάριαζε χωρίς το μεράκι των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλλιθέας – Επέστρεψε κλεμμένα αξίας 18.500 ευρώ ζητώντας επιείκεια
15 Απρ
2021

Ένας επαγγελματίας κλέφτης όταν συνειδητοποίησε ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας δεν παίζουν, όχι μόνο επέστρεψε τα κλεμμένα αξίας 18.500 ευρώ, αλλά ζήτησε και την επιείκεια των αρχών.

Την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι ένας 37χρονος επαγγελματίας σταθμεύει το όχημα επί της οδού Δοϊράνης πολύ κοντά στον χώρο στάθμευσης του Ωνασσείου νοσοκομείου.

Όταν επιστρέφει, βρίσκει την κλειδαριά του επαγγελματικού αυτοκινήτου του να έχει υποστεί διάρρηξη και μέσα από το όχημα να λείπουν πλήθος ηλεκτρικών εργαλείων και εξαρτημάτων αξίας περίπου 1000 ευρώ.

Μια ώρα αργότερα σε παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού σε περιοχή της Καλλιθέας ο δράστης, ένας 55χρονος, παρακολουθεί το επόμενο θύμα του.

Ένας 60χρονος άνδρας μόλις στάθμευσε το όχημα του, βγήκε από αυτό αφήνοντας μια τσάντα SAMSONITE στο πεζοδρόμιο μεταξύ του οχήματος και του τοίχου για να επιστρέψει στο αυτοκίνητο να πάρει το σακάκι του. Μέσα στην τσάντα είχε έναν φορητό υπολογιστή αξίας 2.500 ευρώ, ένα ατσάλινο ρολόι μάρκας ROLEX, αξίας 15.000 ευρώ και δύο πένες MONT BLANC.

Ο 55χρονος κατάφερε να προσεγγίσει στο σημείο χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον 60χρονο, αφαίρεσε την τσάντα και εξαφανίσθηκε.

Λίγο ώρα αργότερα οι δύο άνδρες ανέβαιναν τα σκαλιά του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας για να δηλώσουν τις κλοπές σε βάρος τους.

Αμέσως, με εντολή του διοικητή Ασφαλείας Καλλιθέας, αστυνομικοί της υπηρεσίας μετέβησαν στα δύο σημεία για αυτοψία, ενώ άρχισαν να συγκεντρώνουν βίντεο από κάμερες στις δύο περιοχές.

Από την εξέταση των βίντεο, την αστυνομική έρευνα και προανάκριση
βρέθηκε ότι ο 55χρονος αετονύχης, είναι γνωστός στην Αστυνομία, καθώς στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για κλοπές.

Αμέσως σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλλιθέας ύστερα από λίγη ώρα έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη να βρίσκουν το δίκυκλο το οποίο είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα στις δύο κλοπές.

Μάλιστα από κεκτημένη ταχύτητα άφησε τα κλειδιά επάνω στον διακόπτη του δικύκλου.

Παρουσία δικαστικού λειτουργού οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του, εντός του οποίου βρέθηκε καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Εκείη την ώρα έξω από το σπίτι περνούσε η κόρη του δράστη η οποία ρωτώντας τι είχε συμβεί, ενημερώθηκε ότι ο πατέρας της αναζητείται από την Αστυνομία. Ίσως ο 55χρονος είχε δει τους αστυνομικούς από τις κάμερες και διέφυγε δευτερόλεπτα πριν τον βρουν μέσα στο σπίτι.

Δεν φάνηκε στο σπίτι του ούτε την επόμενη ημέρα αλλά ούτε και στα σημεία που σύχναζε, προφανώς για να αποφύγει την σύλληψη μέσα στα όρια του αυτοφώρου.

Το πρωί της Δευτέρας 12 Απριλίου 2021 επικοινώνησε ο ίδιος με το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, καθώς οι αστυνομικοί του είχαν αφήσει σημείωμα να επικοινωνήσει με την υπηρεσία, και ζήτησε να μιλήσει με τον ίδιο τον Διοικητή.

Στην συζήτηση που ακολούθησε ο Διοικητής της Ασφάλειας Καλλιθέας εκτίμησε ότι ο 55χρονος έχει ακόμα στην κατοχή του τα αντικείμενα που είχε αφαιρέσει και τον προέτρεψε να παρουσιασθεί στο Τμήμα και να τα παραδώσει όλα στους δύο ιδιοκτήτες τους.

Εχθές το πρωί, Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, ο 55χρονος τηλεφώνησε στο Τμήμα Ασφαλείας ζητώντας να προσέλθει συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Πράγματι, το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσία του δικηγόρου του, συνειδητοποίησε ότι απέναντι του είχε αστυνομικούς που είχαν κάνει εξαιρετική δουλειά, σέβονται το λειτούργημα τους και ότι έχουν μια σοβαρή δικογραφία μπροστά τους σε βάρος του.

Προσκόμισε όλα τα αντικείμενα τα οποία είχε αφαιρέσει από τα δύο οχήματα, κλήθηκαν οι ιδιοκτήτες τους να τα αναγνωρίσουν όπως και έγινε, ενώ ο 55χρονος απολογούμενος ζήτησε την επιείκεια των αρχών.

Μετά την απολογία του, τα κατασχεθέντα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι δήλωσαν στους αστυνομικούς την ικανοποίηση τους και ο 55χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να του ορισθεί δικάσιμος.

Δεν είναι η πρώτη φορά, τους τελευταίους μήνες η Ασφάλεια Καλλιθέας έχει εξιχνιάσει πάρα πολλές τέτοιες υποθέσεις με τους δράστες να οδηγούνται στην δικαιοσύνη αλλά και - πολύ σημαντικό για τους παθόντες -, να τους επιστρέφονται τα αντικείμενα που τους είχαν κλαπεί.

Μάνος Μεϊμαράκης