Η Καλλιθέα γίνεται τουριστικός προορισμός

cruise-delta

Να μελετηθεί ακόμα και η κατασκευή νέου λιμένα για τα κρουαζιερόπλοια εκτός του λιμένα του Πειραιά, στο Δέλτα Φαλήρου, συμφωνήθηκε μεταξύ του νέου γραμματέα Λιμένων - Λιμενικής Πολιτικής κ. Μουτζούρη και των εκπροσώπων της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρων και Φορέων Ναυτιλίας κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο ΥΕΝ.

Συμφωνήθηκε συγκεκριμένα να δημιουργηθεί μία επιτροπή από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και χρήστες και να γίνει άμεσα μία ευρεία σύσκεψη ώστε να υποβληθούν οι σχετικές προτάσεις στα αρμόδια υπουργεία.
Η δημιουργία λιμένα κρουαζιέρας στο Δέλτα Φαλήρου έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια και έχει αρκετούς υποστηρικτές όπως και αρκετούς πολέμιους. 

Στην ίδια συνάντηση, οι εκπρόσωποι των εταιριών κρουαζιέρας έθεσαν στον γενικό γραμματέα το θέμα της πλήρους εφαρμογής των μέτρων ασφάλειας. Eπίσης έθιξαν τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στα λιμάνια της περιφέρειας τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση όσον αφορά τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων.

Ως παράδειγμα έφεραν το λιμάνι της Σαντορίνης ενώ σημείωσαν ότι είναι πολύ σημαντικό για την αγορά της κρουαζιέρας το θέμα της κατασκευής ενός δεύτερου τελεφερίκ με μεγάλη μεταφορική ικανότητα.

Η Ένωση είπε στον κ. Μουτζούρη ότι πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίες υποδομές και ευκολίες ώστε οι τουρίστες να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται στα πλοία με ασφάλεια ενώ ζήτησε την προσωπική του παρέμβαση ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε ορισμένα λιμάνια με την παράδοση των πετρελαιοειδών καταλοίπων από τα πλοία.

Για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας συμφωνήθηκε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας να προχωρήσει στην καταγραφή των τουριστικών λιμένων και να τους διαχωρίσει σε όσους έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν ως home port και σε εκείνους που προσφέρονται για transit.

Τελευταίες ειδήσεις