Σαλευρής: "Αποσύρομαι από την Καλλιθέα"

salevris
Την απόφαση του να αποσυρθεί από τα διοικητικά της ΠΑΕ Καλλιθέα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Σαλευρής.


"Οι περισσότεροι γνωρίζετε τη διαδρομή μου στην Καλλιθέα και τους αγώνες που έχω δώσει πάνω από 30 χρόνια για να αποκτήσει η ομάδα μας τη δυναμική, την αγωνιστική προσωπικότητα και την ηθική αναγνώριση, που τυγχάνει σε όσα γήπεδα έχουμε φιλοξενηθεί. Δυστυχώς όμως στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η προσπάθεια για ακεραιότητα και ισονομία αντιμετωπίζεται ως αδυναμία. Πιστέψαμε στα νέα παιδιά και μέσα από μία εκπληκτική χρονιά καταφέραμε το ακατόρθωτο. Μία ομάδα που ήταν υπό διάλυση πέτυχε την άνοδο στη Β' Εθνική με μία εκπληκτική αγωνιστική πορεία", τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

"Ακολούθησε μία δύσκολη χρονιά, όπου η ομάδα μας ήταν εξαιρετικά άτυχη αλλά ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει εξωαγωνιστικά προβλήματα. Τότε ξεκίνησε η προσπάθειά μου να φέρω την ισονομία στο πρωτάθλημα. Μέσα από έναν απίστευτο προσωπικό μου αγώνα, που σημαδεύθηκε ακόμη και από απειλές κατά του προσώπου μου και της οικογένειάς μου, αλλά και από ραντεβού «θανάτου» με επαγγελματίες μπράβους, κατάφερα μαζί με τους συνεργάτες μου να αποκαλύψω το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ομάδες πετύχαιναν μεταγραφές με πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Πάνω από 10 ομάδες υποβιβάσθηκαν στην Γ' Εθνική ή στο Περιφερειακό πρωτάθλημα χάρη στον αγώνα μας για φέρ πλέι και ισότιμη μεταχείριση των ομάδων. Από την προσπάθειά μας αυτή ωφελήθηκαν μεταξύ άλλων ο Πλατανιάς, η Καλλονή και ο Ηρακλής Ψαχνών που ανέβηκαν χωρίς μπαράζ, επειδή η Καλλιθέα ήταν αυτή που αγωνίσθηκε για να αποβληθούν από τα πρωταθλήματα, όσοι πλαστογραφούσαν ενημερότητες και λέρωναν την ιστορία των συλλόγων τους. Ουδείς όμως πιο αχάριστος από τους ευεργετηθέντες. Έρχομαι στη φετινή χρονιά. Η ομάδα μας πραγματοποίησε εκπληκτική πορεία. Εάν μάλιστα δεν είχε κάποιες ατυχίες με αδύναμες ομάδες από τις οποίες έχασε και δεν είχε αντιμετωπίσει εχθρικές διαιτησίες, θα μπορούσε να διεκδικήσει την άνοδο απευθείας.

Όμως το μεγάλο «παιχνίδι» έγινε στα play-off. Αρχικά θέλησαν κάποιοι να μας σπιλώσουν για δήθεν στημένο παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών με βάση μία καταγγελία ενός ανώνυμου, μέχρι στιγμής, «συνεργάτη» της UEFA, η οποία είχε μείνει στα συρτάρια των υπευθύνων επί ένα μήνα και δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, όταν όλα παίζονταν για το ποιος θα συμμετέχει στα play-off. Αντιμετωπίσαμε αυτή τη λάσπη στα δικαστήρια και αθωωθήκαμε πανηγυρικά. Οι ίδιοι κύκλοι όμως δεν ήθελαν την Καλλιθέα στη Super League. Ενώ είχαμε κερδίσει πανηγυρικά μέσα στον Πλατανιά, τότε παράγοντες της κρητικής ομάδας μας προειδοποίησαν «Δεν θα πάρετε άλλο βαθμό, εμείς θα ανέβουμε». Η «προφητεία» τους ήταν εύκολη. Στις επόμενες δύο αγωνιστικές η Καλλιθέα έπεσε θύμα διαιτησιών με Καλλονή και Παναχαϊκή ενώ ο Πλατανιάς εξασφάλιζε απίστευτη διαιτητική εύνοια".

Και συνέχισε: "Δυστυχώς πλήρωσα ακριβά την προσπάθειά μου να κρατήσω ζωντανή την Καλλιθέα, όταν όλοι την άφηναν να ψυχορραγεί. Δεν μιλώ για την αδιαφορία του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, μόνο για το ψυχολογικό φορτίο, που ανέλαβα, τις απειλές κατά της ζωής μου, τις εικόνες ντροπής που έζησα σε πολλά γήπεδα. Ταυτόχρονα οι θυσίες μου προς την ομάδα έχουν πάρει τη μορφή της οικονομικής μου καταστροφής. Αυτά τα τρία χρόνια ξόδεψα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η οικογένειά μου δεν μπορεί να ανεχθεί άλλες οικονομικές θυσίες όταν μάλιστα στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβραβεύονται οι επιτήδειοι και τιμωρούνται όσοι πιστεύουν ότι οι αγώνες κρίνονται στις 4 γραμμές του γηπέδου.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι αποσύρομαι από την Καλλιθέα. Παραδίδω την ομάδα σε όποιον επιθυμεί να συνεχίσει το έργο μου. Ξέρω ότι θα βρεθούν πολλοί που θα με χλευάσουν, λόγω του ότι έχω υπαναχωρήσει πολλές φορές από την τελική μου απόφαση, διότι αγαπώ την ομάδα της καρδίας μου. Δεν αντέχω άλλο οικονομικά και ψυχολογικά. Εάν δεν βρεθεί συνεχιστής η ομάδα θα οδεύσει στο Πρωτοδικείο. Λυπάμαι, όμως οι δυνατότητες οι δικές μου και της οικογένειάς μου έχουν εξαντληθεί".

 

Τελευταίες ειδήσεις