'Εξαλλοι οι Καλλιθεάτες με την απόφαση Ασκούνη να ματαιώσει την μαθητική παρέλαση - ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

28-okt-2010-b-010

Πολύ θυμωμένοι οι Καλλιθεάτες ετοιμάζονται αύριο να ζητήσουν εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη που με το "έτσι γουστάρω εγώ" ματαίωσε τις εκδηλώσεις στην Καλλιθέα για την 25η Μαρτίου... Ενώ μαθητές της πόλης έχουν δώσει ραντεβού να παρελάσουν μόνοι τους για να τιμήσουν τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

[ΣΧΟΛΙΟ: Το παιχνίδι που παίζουν Ασκούνης - Ψαλιδόπουλος εδώ και μια εβδομάδα είναι ότι πιό σιχαμερό. Είχαν αποφασίσει τα δυό τους να μη γίνει η μαθητική παρέλαση και βάλανε μπροστά δήθεν τον μπαμπούλα της Χρυσής Αυγής και των ακροαριστερών. Τον Οκτώβριο αφού ολοκληρώθηκε η παρέλαση έγινε ότι έγινε... Για τον ψαλιδόπουλο είναι γνωστό ότι υποστηρίζει την κατάργηση των παρελάσεων. Για τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη δεν το ξέραμε. Δεν είχε ποτέ το θάρρος να το παραδεχθεί δημόσια. Είναι ξεκάθαρο όμως το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος όλων των δημάρχων της χώρας στους συναδέφους του δημάρχους.]

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης


Πρώτον:
δεν έγινε δημοτικό συμβούλιο, ούτε καν έκτακτο, στο οποίο να αποφασίσθηκε η αναβολή της μαθητικής παρέλασης στην Καλλιθέα για την 25η Μαρτίου. Την δήλωση ότι προηγήθηκε απόφαση δημοτικού συμβουλίου την έδωσε σήμερα το απόγευμα ο Αντιδήμαρχος Θοδωρής Ψαλιδόπουλος στον SKAI, προφανώς για να σώσει τις εντυπώσεις, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της αναβολής της παρέλασης από το kallitheaonline. Από εκεί και έπειτα η "είδηση" έγινε ρουλεμάν σε όλα τα sites.


Δεύτερον: Η σχεδόν κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση για την αναβολή των εορταστικών εκδηλώσεων στην Καλλιθέα για ην 25η Μαρτίου, έχει αρχίσει εδώ και δέκα ημέρες. Στην πρώτη σύσκεψη μεταξύ δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, αντιδημάρχου, Θοδωρή Ψαλιδόπουλου και άλλων παραγόντων του δήμου Καλλιθέας, ελήφθη η απόφαση για την αναβολή των εκδηλώσεων.

Τρίτον: Την περασμένη Δευτέρα και αφού διέρρευσε η απόφαση, μερίδα στελεχών της παράταξης Ασκούνη την καταδίκασαν κι έτσι άρχισε ένας νέος κύκλος επαφών και συζητήσεων για το θέμα. Μεταξύ των προτάσεων που έπεσαν στο τραπέζι προκειμένου κυρίως να πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση ήταν: 1) να μην στηθεί εξέδρα επισήμων, 2) να στηθεί εξέδρα επισήμων στην οποία θα καθήσουν μόνο εκπρόσωποι αντιστασιακών συλλόγων και μπροστά απο την εξέδρα ο δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, όπως γίνεται κάθε φορά, 3) να μην στηθεί καθόλου εξέδρα και να γίνει η μαθητική παρέλαση χωρίς την παρουσία επισήμων.

Μεσολαβεί μεσοβδόμαδα ένα ταξίδι του δημάρχου Καλλιθέας και Προέδρου της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη στην Δανία και όλοι έχουν σχηματίσει την εντύπωση ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι εορταστικές εκδηλώσεις και κυρίως η μαθητική παρέλαση. Με την επιστροφή του όμως (περί τα τέλη της εβδομάδας) από την Δανία αρχίζει να βουίζει στην Καλλιθέα το μαντάτο ότι δεν θα γίνει η παρέλαση.

Τέταρτον: Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, δημοτικοί σύμβουλοι ακόμα και της παράταξης του ιδίου του δημάρχου επικοινωνούν με τους δημοσιογράφους της περιοχής μήπως γνωρίζουν περισσότερα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται μια τάση διαφωνούντων με την απόφαση της διοίκησης του δήμου Καλλιθέας, που ζητούν την αστυνομική προστασία των εκδηλώσεων.

Πεμπτον: Σήμερα το μεσημέρι και ενώ συνεργείο του δήμου Καλλιθέας έχει ήδη κρεμάσει τις κορδέλες με τις ειδοποιήσεις προς τους οδηγούς να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους στην πλατεία Κύπρου προκειμένουν να πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση, πραγματοποείται σύσκεψη με την διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο διοικητής του ΑΤ, διαβεβαίωσε την δημοτική αρχή ότι υπάρχει σχέδιο δράσης σε περίπτωση που σημειωθούν έκτροπα.

Έκτον: Παρά τις διαβεβαιώσεις της ΕΛ.ΑΣ. ο δήμαρχος Καλλιθέας αποφάσισε την αναβολή όχι μόνο της μαθητικής παρέλασης αλλά και την κατάθεση στεφάνων προς τιμήντ ων Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στην πλατεία Κύπρου. Πλην, της δοξολογίας στον Ι. Ν. Αγίων Πάντων. Και φυσικά την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος με τα media αναλαμβάνει να τρέξει ο αντιδήμαρχος, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, για τον οποίο είναι γνωστό ότι υποστηρίζει την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων.

Έβδομον: Από τον δήμο Καλλιθέας διέρρεαν όλη την εβδομάδα ότι η διοίκηση του δήμου Καλλιθέας σκεπτόταν να ματαιώσει τις εκδηλώσεις λόγω επεισοδίων που ενδέχεται σοβαρά να σημειωθούν μεταξύ ακροαριστερών οργανώσεων και μελών της Χρυσής Αυγής. Και όχι υπό τον φόβο γιαουρτιών, νερατζιών, κλπ. Όμως, την ημέρα της Εθνικής επετείου (αύριο δηλαδή, 25η Μαρτίου) στην Καλλιθέα έχει προγραμματισθεί αντιρατσιστικη συναυλία στην πλατεία Δαβάκη. Αυτή η συναυλία θα γίνει με την άδεια του δήμου Καλλιθέας; Και αν ναι, ποιός έδωσε και γιατί;...

Αντιδράσεις - Πολύ θυμωμένοι οι Καλλιθέας από το αποφασίζω και διατάζω του Ασκούνη

Η είδηση ότι αναβάλλονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, χωρίς να γίνει δημοτικό συμβούλιο και κυρίως χωρίς να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος με τους γονείς, τους μαθητές και τους δασκάλους, έχει εξοργίσει σημαντική μερίδα πολιτών στην Καλλιθέα. Συγκεκριμένα, πολίτες της Καλλιθέας σε πρώτη φάση οργανώνονται ώστε αύριο το πρωί να περιμένουν την δημοτική αρχή να δώσει εξηγήσεις αμέσως μετά την δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίων Πάντων...

Πάντως, μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί και αν τελικά θα τελεσθεί η δοξολογία. Επίσης, ενδέχεται πολύ σοβαρά να γίνει ιγκόγνιτο, σε κάποιο Ι.Ν. της περιοχής...

Όμως, η απόφαση αυτή έχει εξοργίσει και μαθητές της πόλης οι οποίοι δίνουν ραντεβού για αύριο το πρωί στη διασταύρωση των λεωφόρων Ελευθερίου Βενιζέλου και Δαβάκη προκειμένου να παρελάσουν μόνοι τους.

asss
Στιγμιότυπο από την 28η Οκτωβρίου 2011 στην Καλλιθέα. Αμέσως μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης ομάδες πολιτών κινούνται προς την εξέδρα... Ο δήμαρχος Καλλιθέας φυγαδεύεται εκνευρισμένος όταν πολίτες άρχισαν να πετούν γιαούρτια προς την εξέδρα των επισήμων

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Καλλιθέα, πράγματι κινήματα, συλλογικότητες της Αριστεράς αλλά και δεκάδες αγανακτισμένοι πολίτες βρίσκονταν στην πλατεία Κύπρου και κινήθηκαν με πανό και συνθήματα προς την εξέδρα των επισήμων, χωρίς να όμως να διακόψουν την μαθητική παρέλαση...   

 

Τελευταίες ειδήσεις