module and plugin to add google adsense to joomla based websites
Print this page

Κάρναβος: "Η εθνική συνείδηση κρατά ενωμένους τους Έλληνες, από την Κρήτη ως την Μακεδονία"

[IMAGES:kallitheaonline.gr] [IMAGES:kallitheaonline.gr]
25 Μαρ
2019

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε σήμερα Δευτέρα τους δρόμους της πόλης μας για να παρακολουθήσει με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας την παρέλαση της μαθητικής και σπουδάζουσας νεολαίας που απέδωσε τιμές στους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας.

Στην παρέλαση συμμετείχαν ακόμη αθλητικοί, πολιτιστικοί και εθνικοτοπικοί σύλλογοι, πρόσκοποι και άλλοι φορείς της πόλης μας.

Νωρίτερα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πάντων τελέστηκε η επίσημη δοξολογία, παρουσία του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου.

Στη συνέχεια, παρουσία των σημαιοφόρων μαθητών και των παραστατών από όλα τα σχολεία της πόλης μας έγινε επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Ηρώου και η κατάθεση στεφάνων με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

25MAR2019KALL 48 b

25MAR2019KALL 179

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε: «H σημερινή επέτειος αφορά σε μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της μακραίωνης ιστορίας του Ελληνισμού. Γιατί η 25 η Μαρτίου δεν αφορά το παρελθόν. Αφορά κυρίως, το παρών και το μέλλον μας. Είναι μια επέτειος που σηματοδοτεί τον συνεχή αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, εθνική αξιοπρέπεια αλλά και τον αγώνα για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα. Η εθνική συνείδηση, το βασικό χαρακτηριστικό που ενώνει έναν λαό, που κράτησε και κρατά τους έλληνες ενωμένους βασίζεται στην κοινή γλώσσα, στα κοινά ήθη και έθιμα, στην κοινή θρησκεία και στην κοινή ιστορία. Αυτή η εθνική συνείδηση των ελλήνων στην μακρά ιστορία μας παραμένει σταθερή και συγκεκριμένη και από την Κρήτη μας μέχρι την Μακεδονία μας ενώνει τον λαό μας στα βάθη των αιώνων ».

25MAR2019KALL οκ

Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στις λαμπρές σελίδες της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας ο Δήμαρχος Καλλιθέας έκλεισε την ομιλία του: «Η επανάσταση του 1821 λοιπόν μας γεμίζει όλους ευθύνη περηφάνια αλλά και τεράστια ευθύνη. Ατομική και συλλογική . Να είμαστε ενωμένοι. Να συνεχίσουμε έναν μεγάλο πολιτισμό και ένα μεγάλο έθνος. Που εξακολουθεί να δίνει φως στην οικουμένη. Και μας δίνει έμπνευση. Να ξεπερνάμε του εαυτό μας, να γινόμαστε καλύτεροι. Πρώτα για την πατρίδα και μετά για τους ίδιους. Ζήτω το 1821. Ζήτω η Ελλάδα».

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ολοκληρώθηκαν με τους παραδοσιακούς χορούς των μαθητών μας από το 5ο Γενικό Λύκειο.

25MAR2019KALL 424