Ένταση και μικροεπεισόδια στην μαθητική παρέλαση – Οι πολίτες κατέλαβαν την εξέδρα των επισήμων

kalli8ea-28102011-006

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη από το πρωί. Δεν χρειάζεται να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Καλλιθέα δεν παρευρέθηκαν βουλευτές. Ήταν η πρώτη φορά που δεν ήρθε κανείς.

Το kallitheaonline κάλυψε τηλεοπτικά τις εκδηλώσεις με δύο κάμερες. Η μια μετέδιδε LIVE την μαθητική παρέλαση και όσα ακολούθησαν, ενώ μια κάμερα ακόμα βρισκόταν μέσα στον κόσμο.

kalli8ea-28102011-1st
Όλα για λίγες μόνο στιγμές έδειχναν ήρεμα...

kalli8ea-28102011-002
Η εξέδρα των επισήμων στην διάρκεια της παρέλασης. Σε λίγο θα θυμίζει βομβαρδισμένη..


Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που η ομιλία του δημάρχου Καλλιθέας για την 28η Οκτωβρίου ήταν τόσο σύντομη. Συνήθως είναι εκτενής η αναφορά του στα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης.

Μόλις άρχισε η μαθητική παρέλαση οι πολίτες καλούσαν τους μαθητές να μην στρέφουν τα βλέμματα τους προς τους επισήμους, ενώ ελάχιστα ήταν τα σχολεία που έστρεψαν την προσοχή τους στην εξέδρα των επισήμων όταν περνούσαν απο μπροστά.

kalli8ea-28102011-003
Οι μαθητές γυρίζουν τα βλέμματα τους προς την πλευρά του κόσμου...

kalli8ea-28102011-008
Πάρα πολλοί μαθητές αγνόησαν εντελώς την παρουσία των επισήμων...


kalli8ea-28102011-009

Πολύ χαρακτηριστική ήταν η στάση των περισσοτέρων Λυκείων της Καλλιθέας να γυρίζουν το βλέμμα τους προς την αριστερή πλευρά που ήταν συγκεντρωμένος ο κόσμος όταν περνούσαν μπροστά από τους επισήμους. Αξίζει να σημειωθεί ότι την αποστροφή τους έδειξαν και πάρα πολλοί μαθητές Δημοτικών σχολείων.

Πάντως η πλειοψηφία των μαθητών αγνόησαν επιδεικτικά τους επισήμους και παρέλασαν σαν να μην υπήρχε καν εξέδρα επισήμων...

kalli8ea-28102011-004
Ελάχιστα λεπτά πριν τελειώσει η παρέλαση πολίτες με μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" κινούνται προς την εξέδρα...

Οι Καλλιθεάτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία εμφανίσθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου φανερά αγανακτισμένοι. Φώναζαν συνθήματα όπως: Κλέφτες – κλέφτες, προδότες, συνθήματα κατά του πρωθυπουργού, του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής.

kalli8ea-28102011-005

kalli8ea-28102011-006
Στην εξέδρα έχει γίνει κατάληψη από τους πολίτες...

Τα αίματα άναψαν λίγο πριν το τέλος όταν μπήκαν στη ροή της παρέλασης δεκάδες μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω". Σε ελάχιστα δευτερόπλεπτα ενώθηκαν με τους πολίτες και κινήθηκαν προς την εξέδρα. Κάποιοι πέταξαν μπουκάλια με νερό προς την εξέδρα των επισήμων, νωρίτερα όμως είχαν ήδη σημειωθεί δύο επεισόδια με πολίτες, στο ένα μάλιστα πιάστηκαν στα χέρια δημοτικός σύμβουλος με πολίτη.

kalli8ea-28102011-007
Η εξέδρα των επισήμων μετά την μαθητική παρέλαση...

Οι επίσημοι βλέποντας ότι οι πολίτες κατευθύνονται κατά πάνω τους εγκατέλειψαν την εξέδρα την οποία κατέλαβαν στην συνέχεια οι πολίτες.

>>Η ένστολη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ήταν πράγματι πολύ διακριτική. Όχι όμως και των αστυνομικών με πολιτικά...

Η πλειοψηφία των μαθητών αγνόησαν την παρουσία των επισήμων, ενώ οι πολίτες τους επιβράβευαν για την στάση τους με επιφωνήματα και χειροκροτήματα

Το ντου στην εξέδραΤελευταίες ειδήσεις