Αυτό είναι το διαμέρισμα στην Καλλιθέα που κρυβόταν ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου – Τον είδαν στην γειτονιά - Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ - [βιντεο]

Αυτό είναι το διαμέρισμα στην Καλλιθέα που κρυβόταν ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου – Τον είδαν στην γειτονιά - Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ - [βιντεο]
03 Νοε
2017

Κανείς στην πολυκατοικία της οδού Σοφοκλέους στην Καλλιθέα δεν πίστευε ότι μέσα στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου κρυβόταν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, υπογράφονταν συμβόλαια Θανάτου κι ότι ο συνήθως πολύ ευγενικός ένοικος του τρίτου ορόφου μπορούσε να κρύβει τόσο ένοχα μυστικά.

Η γειτονιά πάγωσε όταν έμαθε ότι ο άνθρωπος που είδαν πρόσφατα να βγαίνει από την πολυκατοικία είναι δραπέτης, μέλος ομάδας κακοποιών που έπαιρνε εντολές μέσα από τις φυλακές, και είναι ο ίδιος άνθρωπος που ομολόγησε την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Του Μάνου Μεϊμαράκη

Το διαμέρισμα δεχόταν συχνά επισκέψεις ακόμα και ώρες που έλειπε ο ένοικος του. Τα άλλα άτομα που μπαινόβγαιναν, για να μην κινήσουν υποψίες επισκέπτονταν τον χώρο κυρίως νυχτερινές ώρες, χτυπούσαν συγκεκριμένα κουδούνια εκ περιτροπής κάθε φορά για να μπουν στην πολυκατοικία, ενώ για την είσοσο στο διαμέρισμα έβρισκαν ύστερα από συνενόηση μεταξύ τους το κλειδί σε διάφορες κρύπτες μέσα στο κτίριο.

omologhse

Ο άνθρωπος που ομολόγησε την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εμφανίσθηκε στην περιοχή τρεις ημέρες πριν την έφοδο της Αστυνομίας στο διαμέρισμα. Όταν αποφάσισε να διαφύγει μέσω Πάτρας στην Αλβανία, είχε αντιληφθεί ότι οι Αστυνομικοί τον παρακολουθούσαν παντού. 

Πως βρέθηκαν τα όπλα στο διαμέρισμα
Τα όπλα που βρέθηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, φαίνεται ότι μεταφέρθηκαν στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου μέσα στο περασμένο δεκαπενθήμερο. Περίοικος είδε νυχτερινές ώρες δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και τον έναν από τους δύο συλληφθέντες, να μεταφέρουν από ένα αυτοκίνητο μέσα στον προθάλαμο της πολυκατοικίας και από εκεί στον τρίτο όροφο, δύο μεγάλα, και σύμφωνα με την μαρτυρία του, βαριά σακίδια.

kalasnikof

xeirovmvida

rouxa2


Πάντως, στο διαμέρισμα βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένα καλάσνικοφ, 118 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, πέντε γεμιστήρες όπλου, μια χειροβομβίδα, τρεις πυροκροτητές, μια σακούλα που περιείχε άγνωστη χημική ουσία, πιθανόν εκρηκτική ύλη, περούκες και 2 πλήρεις αστυνομικές στολές.

Το υπόγειο-κρυψώνα
Στο διαμέρισμα του υπογείου ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων ζούσε με μια γυναίκα με την οποία συνδεόταν ερωτικά, αλλά το τελευταίο διάστημα εκείνη έπαψε να εμφανίζεται. Όταν χώρισαν ο ίδιος μετακόμισε στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, χωρίς όμως να εγκαταλείψει το μικρό διαμέρισμα του υπογείου.

Στην πόρτα του διαμερίσματος είναι ακόμα εμφανή τα σημάδια από την λήψη αποτυπωμάτων. Δείτε το

 Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις