"Όλοι στο δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο" - Σε ξεσηκωμό καλούν οι εργαζόμενοι του δήμου Καλλιθέας

s-y-d-k-001

Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2011 21:05 
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Δήμου μας σε συνεργασία με διάφορους φορείς της πόλης.

Παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην πορεία ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κος Κατσούρης Ιωάννης, ο επικεφαλής της παράταξης ΛΑЇΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, κ. Δημόπουλος Βασίλειος, από τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» η κ. Τριανταφύλλου Μαρω, εκπρόσωποι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκατοντάδες εργαζόμενοι και πολίτες από διάφορες συλλογικότητες.

Η πορεία ξεκίνησε από το Δημαρχείο της πόλης με κατεύθυνση τη Χαροκόπου μέσω της Θησέως (άνοδος και κάθοδος) Σιβιτανιδείου μέχρι το ποτάμι και επιστροφή στο Δημαρχείο.
Οι καταστηματάρχες είχαν βγει έξω από τα μαγαζιά και ενθάρρυναν τον αγώνα των εργαζομένων, ενημέρωνοντας τους ταυτόχρονα δε ότι αύριο 19/10 θα είναι όλοι κλειστοί.

"Ο κόσμος θέλει να διαμαρτυρηθεί, ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί, ο κόσμος είναι σκασμένος, το σύνθημα δε που τον εκφράζει περισσότερο ήταν το γνωστό "Γιωργάκη Γιωργάκη κάνε το καλό, πάρε το μνημόνιο και πέσε στο γκρεμό-ουστ" καταλήγει η ενημέρωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας

Πρώτη δημοσίευση: 18/10/2011 19:03

Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Καλλιθέας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα από τους εργαζομένους στον δήμο Καλλιθέας.
Εκτός από τους εργαζομένους συμμετέχουν και διάφορες συλλογικότητες όπου καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στην αυριανή απεργία.

Με κεντρικό σύνθημα: "Όλοι στο δρόμο να σπάσουμε το τρόμο" η πορεία διαμαρτύρεται για τις απειλούμενες απολύσεις, τα χαράτσια σε βάρος των πολιτών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για το μεσαιωνικό καθεστώς εφεδρείας στις σχέσεις εργασίας και για τις μειώσεις στις αποδοχές.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι μοιράζουν και φωτοαντίγραφα μισθοδοσίας συναδέλφων τους με τελικό πληρωτέο υπόλοιπο... από 21 ευρώ έως 64,43 ευρώ.

s-y-d-k-002
Οι εργαζόμενοι του δήμου Καλλιθέας στην πρώτη γραμμή του αγώνα (πλατεία Συντάγματος)

Ειδικά όμως οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Καθαριότητας απαντούν και στο άθλιο, όπως το χαρακτηρίζουν, ψέμα της κυβέρνησης, ότι δηλαδή αρνούνται να μαζέψουν τα σκουπίδια έξω από ευαίσθητους χώρους. Σε ότι αφορά ειδικά την Καλλιθέα απαντούν ότι έξω από τα σχολεία, μονάδες Υγείας της πόλης και αλλού, οι εργαζόμενοι του δήμου καθημερινά μαζεύουν τα σκουπίδια από όλους αυτούς τους χώρους. 

Όπως επίσης ότι και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου είναι ανοιχτοί και λειτουργούν κανονικά με ευθύνη των εργαζομένων. 


s-y-d-k-003 

Τελευταίες ειδήσεις