Επίσκεψη Μπακογιάννη στον Ασκούνη παρουσία Κάρναβου - Τι ζητούν Ντόρα και Κάρναβος από τον δήμαρχο Καλλιθέας

Επίσκεψη Μπακογιάννη στον Ασκούνη παρουσία Κάρναβου - Τι ζητούν Ντόρα και Κάρναβος από τον δήμαρχο Καλλιθέας
21 Σεπ
2011

 

Επίσκεψη στον δήμο Καλλιθέας πραγματοποιήσε σήμερα το πρωί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η επίσκεψη για λόγους αβροφροσύνης χαρακτηρίστηκε "εθιμοτυπική", ασφαλώς όμως είναι από τις επισκέψεις της κ. Μπακογιάννη που επιχειρούν να ανατρέψουν υπέρ του ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα των εκλογών για την ηγεσία στην πρώην ΤΕΔΚΝΑ και ΚΕΔΚΕ.

Στα σκαλιά του δημαρχείου Καλλιθέας την κ. Μπακογιάννη υποδέχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, Βαγγέλης Μπαρμπάκος και ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών με τη ΔΗ.ΣΥ, κ. Δημήτρης Παπαθανάσης.

Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. συνοδευόμενη από τον δημοτικό σύμβουλο Καλλιθέας και επικεφαλή του "ανεξάρτητου" συνδυασμού Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ, κ. Κάρναβο, κατευθύνθηκε προς το γραφείο του δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη. Η συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών στην οποία συμμετείχε και ο κ. Κάρναβος διήρκησε περίπου 30 λεπτά.

Φωτο αρχείου – 29 ΝΟΕ 2009 Από το εκλογικό κέντρο Καλλιθέας για την εκλογή προέδρου της ΝΔ. Την ίδια ημέρα το εκλογικό κέντρο του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας επισκέφθηκε και ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς. Οι κύριοι Μπαρμπάκος και Κάρναβος ως ίσως όφειλαν δεν υποδέχθηκαν τον κ. Σαμαρά - αντιθέτως εξαφανίσθηκαν - το έκαναν όμως εκατοντάδες μέλη της ΝΔ ξεσπώντας σε χειροκροτήματα. Όταν όμως λίγη ώρα αργότερα το εκλογικό κέντρο επισκέφθηκε η κ. Μπακογιάννη έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί της. Η ανοιχτή στήριξη του κ.Κάρναβου στο πρόσωπο της κ. Μπακογιάννη από την περίοδο των εκλογών για Πρόεδρο στην ΝΔ, ενόχλησε χιλιάδες ψηφοφόρους της ΝΔ οι οποίοι δεν ψήφισαν τον συνδυασμό του Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ στις δημοτικές εκλογές του 2010.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κάρναβος σε προεκλογικές τηλεοπτικές του εμφανίσεις ανέφερε ότι η ΝΔ δεν τον στηρίζει, στις ομιλίες του όμως στις γειτονιές όταν τον ρωτούσε ο κόσμος άφηνε να εννοηθεί ότι ο Σαμαράς του είχε δώσει το πράσινο φως να διεκδικήσει τον δήμο Καλλιθέας...
Η φωτογραφία λήφθηκε ως αναμνηστική μεταξύ της κ. Μπακογιάννη και νυν δημοτικού συμβούλου, ο οποίος προ ημερών ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό του κ. Κάρναβου. Και φυσικά οι κ. Κάρναβος και Μπαρμπάκος δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί της σε ένα σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο όπως αυτό. Κάρναβος αριστερά, Μπαρμπάκος πίσω.
Η φωτογραφία αυτή όπως και άλλες, βρίσκεται στο αρχείο του kallitheaonline από το 2009. Δεν την δημοσιεύσαμε προεκλογικά των δημοτικών εκλογών από σεβασμό στην εκλογική διαδικασία, τότε που οργίαζαν οι φήμες ότι ο κ. Κάρναβος και αρκετοί υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι προωθούσαν τα συμφέροντα της κ. Μπακογιάννη. Σήμερα ο ίδιος ο κ. Κάρναβος επιβεβαίωσε μόνος του όσα λέγονταν προεκλογικά και κυρίως διέψευσε τον εαυτό του όταν απαντούσε ότι media της Καλλιθέας του έχουν κηρύξει ιερό πόλεμο... και του χρεώνουν την Ντόρα για να χάσει τις δημοτικές εκλογές

Τι ήθελε όμως η Ντόρα σήμερα στην Καλλιθέα;

Είναι γνωστό ότι η Δημοκρατική Συμμαχία έχει τα δικά της συμφέροντα στις εκλογές της Π.Ε.Δ.Α. (πρώην ΤΕΔΚΝΑ) και Κ.Ε.Δ.Ε. (πρώην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.). Από τα όσα διέρρευσαν η κ. Μπακογιάννη ζήτησε από τον κ. Ασκούνη να δεχθεί την στήριξη της στις εκλογές για την Κ.Ε.Δ.Ε. (ο δήμαρχος Καλλιθέας είναι υποψήφιος Πρόεδρος). Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει πολλούς λόγους να μην θέλει στην θέση του προέδρου της πρώην Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (νυν Κ.Ε.Δ.Ε.), τον δήμαρχο Λάρισας, Κώστα Τζανακούλη, πρόσωπο που προτείνει επίσημα για την θέση αυτή η ΝΔ.

Με τον ίδιο τρόπο η Δημοκρατική Συμμαχία βοήθησε στην εκλογή του Γιάννη Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη και του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα.

Η παρουσία όμως του Δημήτρη Κάρναβου στην συνάντηση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά... Ο ίδιος προ ημερών σε ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας ειρωνευόταν την υποψηφιότητα του δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, για την θέση του προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε.

Σε πρώτη φάση, η παρουσία του στην συνάντηση Ασκούνη – Μπακογιάννη συνιστά πρόκληση σε βάρος χιλιάδων ψηφοφόρων της ΝΔ, οι οποίοι παρασυρόμενοι νομίζοντας ότι τον στηρίζει η ΝΔ στις δημοτικές εκλογές τον ψήφισαν. Επιβεβαιώνει μόνος του δηλαδή όσα μέχρι και προ ημερών διέψευδε ότι δηλαδή, δεν προωθεί τα συμφέροντα της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Καλλιθέα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης ότι την κ. Μπακογιάννη πλην του κ. Κάρναβου, υποδέχθηκαν ο Δημήτρης Παπαθανάσης, υποψήφιος βουλευτής της Β' Αθηνών με την ΔΗ.ΣΥ. όπως ανακοινώθηκε προ ημερών, αλλά και ο Βαγγέλης Μπαρμπάκος, για τον οποίο είναι άλλωστε γνωστό ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με την Δημοκρατική Συμμαχία και με τους ανθρώπους της Ντόρας από την εποχή της κυβέρνησης Καραμανλή κιόλας. Ο κ. Μπαρμπάκος δε, ήταν από τους πρώτους στην Καλλιθέα που δήλωνε την αντίθεση του στο ενδεχόμενο εκλογής του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ.

Η σημερινή παρουσία των κ. Κάρναβου και Μπαρμπάκου έχει θορυβήσει την κοινότητα των μελών της ΝΔ στην Καλλιθέα, οι οποίο ζητούν να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο στην Καλλιθέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δημήτρης Παπαθανάσης δεν έχει δώσει τροφή για αρνητικά σχόλια. Από την αρχή είχε ξεκαθαρίσει την θέση του ότι στηρίζει την κ. Μπακογιάννη.

 

Τελευταίες ειδήσεις