Έκτατη συνάντηση Καστανίδη - Ασκούνη για τα σκουπίδια - Νέος γύρος διαπραγματεύσεων ΠΟΕ ΟΤΑ - ΚΕΔΕ

poe-ota

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, καθώς το μεσημέρι οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΕ αποχώρησαν απο τη σύσκεψη με την ΚΕΔΕ, εφόσον δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να μεσολαβήσουν οι δήμαρχοι ώστε να κλειστεί ραντεβού με τον Χάρη Καστανίδη.

Ωστόσο, νέα επαφή θα έχει το απόγευμα στις 5 η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τηλεφωνικά ή διά ζώσης, με την ΚΕΔΕ, μετά την πρώτη άκαρπη -παρά τις αρχικές προσδοκίες- συνάντησή τους, όπου και ζήτησε από τους δημάρχους τη μεσολάβησή τους στον υπουργό Εσωτερικών -με δεδομένο την οριστική του και αμετάκλητη απόφασή του για διάλογο με τους συνδικαλιστές- για τρία θέματα:

1. Να μην απολυθεί κανείς δημοτικός υπάλληλος και να μην τεθεί σε εφεδρεία,

2. Να μην παραχωρήσουν τον τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτες, αλλά ούτε και να τους επιτραπεί -έστω και προσωρινά- η αποκομιδή των απορριμμάτων.

3. Να περιοριστούν οι μεγάλες απώλειες που υπάρχουν στο νέο μισθολόγιο που υπάρχουν στους εργαζομένους στην Τ.Α. και κυρίως στις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δήμαρχοι στην πλειοψηφία τους τάχθηκαν κατά της ανάθεσης του τομέα καθαριότητας σε ιδιώτες αλλά και των απολύσεων των εργαζομένων.

kostas-askounis-002

Ασκούνης: "Λύστε την απεργία για να ζητήσω από τον Καστανίδη να σας δει"

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, από την πλευρά του, έθεσε ως όρο για παρέμβασή τους στο Χάρη Καστανίδη το σταμάτημα των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και την αποκομιδή των απορριμμάτων. Οι συνδικαλιστές αρνήθηκαν και αποχώρησαν για να επανέλθουν, όπως προαναφέρθηκε, στις 5 το απόγευμα.

Να σημειωθεί, πάντως, πως αυτήν την ώρα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συναντάται με το Χάρη Καστανίδη. 

Πηγές: MEGA, aftodioikisi.gr  

Τελευταίες ειδήσεις