module and plugin to add google adsense to joomla based websites
Print this page

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ [3] - Κότερα & κρουαζιερόπλοια πήγαιναν κι έρχονταν στη μαρίνα από το 2005 [φωτο]

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ [3]  - Κότερα & κρουαζιερόπλοια πήγαιναν κι έρχονταν στη μαρίνα από το 2005 [φωτο]
14 Οκτ
2016

Ένα έγγραφο από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας αποκαλύπτει σήμερα το kallitheaonline.gr. Σύμφωνα με αυτό, στον δήμο Καλλιθέας γνώριζαν από το... 2005 την κατάσταση στη μαρίνα όπως και για τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής που ελλιμενίζονταν μέσα σε αυτήν, όπως και για τα κρουαζιερόπλοια.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Το έγγραφο αυτό είναι επιστολή του τότε βουλευτή, κ. Ανωμερίτη προς τον δήμο Καλλιθέας. Ποιος είναι ο παραλήπτης επί του παρόντος δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η υπογραμμισμένη παράγραφος η οποία τα λέει... όλα!

Με απλά λόγια αναφέρει ότι ένα χρόνο μετά την παράδοση της μαρίνας (2004) στους ομίλους, η μαρίνα μετατράπηκε σε τουριστική για ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, κρουαζιερόπλοια μέχρι και για... υδροπλάνα.

anom-2005

Η κατάσταση στη μαρίνα δεν άλλαξε ούτε τα επόμενα χρόνια, όπως προκύπτει από άλλα έγγραφα για τα έτη 2006 έως και σήμερα. Μάλιστα, στο Πόρισμα τους μόλις τον Ιούλιο του 2016 οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές καταμέτρησαν εκατοντάδες μηχανοκίνητα τουριστικά σκάφη αναψυχής μέσα στη μαρίνα. 

Είναι προφανές ότι ο «ναυαθλητικός» χαρακτήρας της μαρίνας αλλοιώθηκε και εν τέλει καταργήθηκε στην πράξη με το που παραδόθηκε το 2004. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, πάντοτε λειτουργούσε ως μαρίνα τουριστικών σκαφών η οποία φιλοξενούσε ελάχιστα γνήσια ναυταθλητικά κι αυτά, όπως αποκαλύφθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας, για λόγους ασφαλείας ή άλλους λόγους, βρίσκονταν στις αποθήκες και στα τολ. Προφανώς, πλην τις βάρκες των Προσκόπων και των ψαράδων, όλα τα άλλα είναι μη-ναυταθλητικά.

naftathlikotathΠρόσφατο στιγμιότυπο από την πιό ενεργοβόρα προβλήτα της μαρίνας. Τέτοια σκάφη είναι διάσπαρτα μέσα στη μαρίνα. Και... ναυταθλητικά δεν είναι..

Ειδικά σε ότι αφορά τις κρουαζιέρες από τη μαρίνα Καλλιθέας, αυτές γίνονταν όχι μόνο με μικρά κρουαζιερόπλοια, αλλά και ιστιοπλοϊκά σκάφη και το ενδιαφερόμενο κοινό ενημερωνόταν μέσα και από παγκοσμίως γνωστό site προσφορών. Η επιβίβαση γινόταν μέχρι πρόσφατα από προβλήτες μέσα στη μαρίνα. Η αγγελία-προσφορά που ακολουθεί αφορά το έτος 2011.

aggelia-krouazieres
Το σκάφος στο οποίο αναφέρεται η αγγελία

this-krouaziera

Για κρουαζιέρες μεγαλύτερης διάρκειας και για κοινό πολύ μεγαλύτερο των 8 ατόμων, η επιβίβαση γινόταν στην εξωτερική προβλήτα της μαρίνας, ελάχιστα μέτρα από τον φάρο και τα σκάφη του Λιμενικού. Η δε είσοδος των επιβατών γινόταν από την είσοδο της μαρίνας. Οι φωτογραφίες είναι από τον Φεβρουάριο του 2013. 

krouazieres-marina-004-blur

krouazieres-marina-003-blur

Έσοδα για την Καλλιθέα από το 2009 που παραχωρήθηκε στον δήμο η μαρίνα; Μηδέν. Από τον ελλιμενισμό ο δήμος Καλλιθέας δεν είχε έσοδα ούτε ένα ευρώ μέχρι τους πρώτους μήνες του... 2015 κι αυτά μετά πολλών κόπων και βασάνων, αλλά κι αυτά ελάχιστα. Και όσα εισπράχθηκαν από το χερσαίο χώρο της μαρίνας (χώρος επισκευών), είναι κι αυτό ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά, καθώς όπως αποκαλύπτεται υπήρχαν "ειδικές συμφωνίες"... (δείτε εδώ)