Διαλύεται ο συνδυασμός Κάρναβου - Έφυγε και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

anexartitoi


Ανεξάρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό Κάρναβου και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας – Οι δηλώσεις όσων ανεξαρτητοποιήθηκαν

Έμπειροι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, γνωστοί στην κοινωνία της Καλλιθέας για το ήθος τους, την κοινωνική τους δράση και τις παρεμβάσεις τους για την πόλη, οι πυλώνες επάνω στους οποίος ο συνδυασμός του κ. Κάρναβου στήριξε σχεδόν εξ ολοκλήρου την υποψηφιότητα του στις δημοτικές εκλογές του 2010, από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον καταγγέλοντας τον επικεφαλή του συνδυασμού για ONE MAN SHOW με στόχο την προσωπική του προβολή, παλαιοκομματική υποσχεσιολογία προς πάσα κατεύθυνση για αλίευση ψήφων, μεθοδεύσεις σε βάρος του συνδυασμού και κρυφή ατζέντα προκειμένου περί εξυπηρετήσεως προσωπικών του επιδιώξεων.
Μόλις προ ημερών αποχώρησε από τον συνδυασμό και ανεξαρτητοποιήθηκε μέχρι και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου...

Ρεπ.: Μάνος Μεϊμαράκης

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άθροισμα ψήφων όσοι έχουν ανεξαρτητοποιηθεί μέχρι σήμερα αποτελούν περίπου το 50% των ψήφων που πήρε ο συνδυασμός στις δημοτικές εκλογές του 2010 (8.866 ψήφους). Πιό συγκεκριμένα, οι 8 που έχουν ήδη αποχωρήσει συγκέντρωσαν όσους ψήφους κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι υπόλοιποι 50 υποψήφιοι του συνδυασμού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εκλογική δύναμη του συνδυασμού αυτή την στιγμή είναι μειωμένη στο μισό και η είδηση είναι μια: ο συνδυασμός Κάρναβου διαλύεται...

Σύμφωνα, με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ανεξαρτητοποιήσεις δεν σταματούν εδώ.


Η πρώτη διπλή αποχώρηση – Σεπτέμβριος 2001

Η πρώτη και μάλιστα διπλή αποχώρηση - δήλωση ανεξαρτητοποίησης σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011, έναν χρόνο από τις δημοτικές εκλογές (2010). Τότε οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δήμητρα Καπούτση και κ. Γιάννης Κατσούρης τα βρόντηξαν καταγγέλοντας τον κ. Κάρναβο για προώθηση των ευνομούμενων του, μεθοδεύσεις σε βάρος όλων των υπολοίπων στελεχών του συνδυασμού για αντιδημοκρατική συμπεριφορά σε βάρος των δημοτικών συμβούλων και σειρά θολών πολιτικών επιλογών και τοποθετήσεων του κ. Κάρναβου.
Η μεν κ. Καπούτση κατέθεσε την δήλωση της γραπτώς στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, ο δε κ. Κατσούρης έκανε προφορική δήλωση απο το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.


Η δεύτερη κατά σειρά...

Δύο μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2011, ακολουθεί ακόμα μια δήλωση ανεξαρτητοποίησης, αυτή την φορά από την κ. Πηνελόπη Γαλανοπούλου, εκλεγμένη Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας 2ου Διαμερίσματος Καλλιθέας με τον συνδυασμό του κ. Κάρναβου.
Με γραπτή δήλωση της προς το δημοτικό συμβούλιο, η κ. Γαλανοπούλου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η τακτική του κ. Κάρναβου δεν της επιτρέπει να συνεχίσει την συνεργασία μαζί του.


Νοέμβριος 2013, ακόμα μια ηχηρή δήλωση αποχώρησης

Το καζάνι κοχλάζει, η υπομονή εξαντλείται και τον Νοέμβριο του 2013, σκάει άλλη μια βόμβα. Αυτή τη φορά ένας από τους πιό έμπειρους δημοτικούς συμβούλους της πόλης, ο οποίος μάλιστα εκλέγεται συνεχώς σε σειρά εκλογικών αναμετρήσεων, κ. Παναγιώτης Κοττέας, με γραπτή του δήλωση προς το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας, αναφέρει πως προσδοκούσε από τον κ. Κάρναβο ότι θα εγκατέλειπε την στείρα πολιτική αντιπαράθεση και την εκμετάλλευση εντυπώσεων σε βάρος της ουσίας και ότι θα κατάφερνε τελικά να πείσει τους Καλλιθεάτες με τεκμηριωμένες προτάσεις, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Κάρναβος δεν κατάφερε να πείσει ούτε για τις ικανότητες του. Ο κ. Κοττέας δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί ως δημοτικός σύμβουλος της πόλης ανεξάρτητα από τον κ. Κάρναβο και μακριά από τους "κατ' επάγγελμα πολιτικούς και δήθεν αντισυστημικούς", συνεχίζει μέχρι σήμερα ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.


Βροχή ανεξαρτητοποιήσεων τον Δεκέμβριο, και από τα κοινοτικά συμβούλια

Τον Δεκέμβριο του 2013 ακολουθεί μια διπλή έκρηξη - δήλωση ανεξαρτητοποίησης απο τον συνδυασμό του κ. Κάρναβου, δύο εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων, της κ. Ελένης Κριμπά και του κ. Δημήτρη Μπιζιώτα.
Με έγγραφες δηλώσεις στην Πρόεδρο της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας δηλώνουν αποχώρηση από τον συνδυασμό του κ. Κάρναβου, κι ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα ξεκαθαρίζοντας ότι οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησης τους είναι αμιγώς πολιτικοί, κάνοντας σαφείς υπαινιγμούς για νοοτροπίες του χθες, παλαιοκομματικές αντιλήψεις, αδιέξοδο πολιτικό λόγο, ανίερες συμμαχίες με στόχο την κατάληψη της καρέκλας της διοίκησης από πλευράς του κ. Κάρναβου, απομείωση του ρόλου των εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων κι ότι δεν επιχειρεί για το συμφέρον των πολιτών.


Κι άλλος δημοτικός σύμβουλος ανεξαρτητοποιείται τον Δεκέμβριο

Τον ίδιο μήνα, τον Δεκέμβριο του 2013, ακούγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμα μια ηχηρή έκρηξη – δήλωση ανεξαρτητοποίησης. Ο επίσης πολύ έμπειρος δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, δοκιμασμένος επίσης σε δύσκολες εποχές για την Καλλιθέα, κ. Βασίλης Παπαχρήστος δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες, επιβεβαιώνοντας και ο ίδιος τις προηγούμενες δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης των συναδέλφων του...
Ο κ. Παπαχρήστος κάνοντας μια περίπου ιστορική ανασκόπηση των πεπραγμένων του επικεφαλής του συνδυασμού "Η Καλλιθέα αλλάζει", αποδίδει στον κ. Κάρναβο έλλειψη γόνιμων προτάσεων, στείρα και αντιπολιτευτική τακτική, αυτοσκοπό την προσωπική του προβολή και ανάδειξη του, έντονη τάση απομειωσης του ρόλου των εκλεγμενων δημοτικών συμβούλων με συμμετοχή στη δημοτική ομαδα διαφόρων ατόμων που δεν είχαν σχεση με αυτήν και προσπάθεια επιβολής προσωπικής γραμμης σε αποφάσεις που είχαν ληφθεί από ένα αόρατο διευθυντήριο.


Οι ανεξαρτητοποιήσεις συνεχίζονται και το 2014

Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του τρέχοντος μηνός και συγκεκριμένα της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου 2014, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, κ. Γιώργος Καρβούνης – επίσης εκλεγείς επί πολλά έτη – ανακοινώνει τα εξής: "Λόγοι προσωπικοί και οικογενειακοί με οδηγούν στην απόφαση να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη "Η Καλλιθεα Αλλάζει". Δηλώνω οτι θα συνεχίσω να είμαι παρών και να ασχολούμαι με την πόλη μας και τους συμπολίτες αγωνιζόμενος για ένα καλύτερο αύριο".


Οι απώλειες Κάρναβου σε αριθμούς

Σε σύνολο ψήφων ο συνδυασμός του κ. Κάρναβου έλαβε την πρώτη Κυριακή στις δημοτικές εκλογές του 2010, 8.866 ψήφους. Όσοι ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον συνδυασμό του μέχρι σήμερα πλην του ότι είναι άνθρωποι γνωστοί στην πόλη, με πλούσια κοινωνική δράση, πολιτεύονται αξιοπρεπώς στην Καλλιθέα και οι πολίτες τους εμπιστεύονται, συγκεντρώνουν περίπου 4.200 ψήφους. Υπ' αυτή την έννοια ο συνδυασμός του κ. Κάρναβου μπαίνει (αν μπει...) στην κούρσα των δημοτικών εκλογών του 2014 με μείον μερικές χιλιάδες σταυρούς προτίμησης, δοθέντος ότι το κύμα ανεξαρτητοποιήσεων ακολουθούν άνθρωποι και παράγοντες της πόλης οι οποίοι δεν πολιτεύθηκαν αλλά στήριξαν εμφανώς τον συνδυασμό στις εκλογές.


Το μήνυμα που ποτέ δεν πήρε ο Κάρναβος από την κοινωνία της Καλλιθέας

Η πτώση σε αριθμό ψήφων που στοίχισε η παρουσία Κάρναβου ως υποψηφίου δημάρχου Καλλιθέας στις δημοτικές εκλογές του 2010, είναι εμφανέστατη.

Είναι η πρώτη φορά στην δεκαετία 2002-2014 που αντίπαλος του Ασκούνη φέρνει τόσο μικρά νούμερα. Ο κ. Κάρναβος δεν έπεισε ότι η "Καλλιθέα αλλάζει"... και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο...

Ο κ. Δημήτρης Κάρναβος δεν πείθει ως ηγέτης, το λένε ανοιχτά πλέον και όσοι αποχώρησαν και όσοι ετοιμάζονται... Λάθη χειρισμών, έλλειψη στρατηγικής, μη ξεκάθαρη πολιτική, πολύ κακές σχέσεις με τους νεροκουβαλητές του συνδυασμού, κρυφή ατζέντα, πολύ κακές δημόσιες σχέσεις, με λίγα λόγια το One man show πήγε άπατο...

1998
Παπαθανάσης 10.556

2002
Σταμούλη 15.909

2006
Χατζόπουλος 12.639

2010
Κάρναβος 8.866


Οι συζητήσεις με το τοπικό ΠΑΣΟΚ
Οι συζητήσεις Κάρναβου με παράγοντες του παλιού ΠΑΣΟΚ στην πόλη, ναι μεν μπορεί να εξηγηθεί πολιτικά υπό την έννοια ότι αυτές οι συζητήσεις γίνονται από πλευράς του σε περιβάλλον αναζήτησης εκλογικής συνεργασίας, αλλά οι συζητήσεις αυτές έχουν ένα πρόβλημα. Ο συνδυασμός του κ. Κάρναβου δεν έχει την επιρροή (έστω αυτή που είχε) πριν τέσσερα χρόνια... 

Τελευταίες ειδήσεις