module and plugin to add google adsense to joomla based websites
Print this page

Η Καλλιθέα δεν γυρίζει πίσω

Μετά από σχεδόν 15 χρόνια που η κεντρική πλατεία της πόλης είχε μετατραπεί σε γκέτο, πλέον είναι προσβάσιμη από όλους. Όργανα γυμναστικής στην πλατεία Δαβάκη [Image: kallitheaonline.gr] Μετά από σχεδόν 15 χρόνια που η κεντρική πλατεία της πόλης είχε μετατραπεί σε γκέτο, πλέον είναι προσβάσιμη από όλους. Όργανα γυμναστικής στην πλατεία Δαβάκη [Image: kallitheaonline.gr]
11 Φεβ
2019

Όσο ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης προβάρει επάνω του τον μανδύα του σωτήρα της Καλλιθέας από τον Κάρναβο, πολύς κόσμος στην πόλη αναρωτιέται:... Γιατί ο Ασκούνης μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια που ήταν δήμαρχος ζητάει, απαιτεί να τον ξανακάνουμε δήμαρχο;... Τι δεν καταλαβαίνει;...

Η Καλλιθέα υποφέρει ακόμα από συνέπειες, παθογένειες, προβλήματα και εκκρεμμότητες (ορισμένες με εισαγγελικό ενδιαφέρον) που άφησε πίσω της η διοίκηση Ασκούνη.

Αυτό που κυρίως δεν καταλαβαίνει ο Ασκούνης είναι ότι έχουν αλλάξει πολλά στην Καλλιθέα. Έχει αλλάξει ο αέρας της πόλης!

Για παράδειγμα, έχει αλλάξει εντελώς ο τρόπος που αλληλεπιδρούν πολίτες και δήμος. Έχει αλλάξει ο τρόπος που ο δήμαρχος αντιμετωπίζει τους εργαζομένους του δήμου. Από την πρώτη ημέρα της νέας διοίκησης έχει αλλάξει και ο τρόπος και η διάθεση που ο δήμος αντιμετωπίζει τους μαθητές και τα αιτήματα τους μέσα στα σχολεία. Έχει αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο δήμος το κάθε ευρώ του δήμου, η νέα διοίκηση έχει μαζέψει τις άσκοπες δαπάνες σε πολύ μεγάλα ποσοστά βάζοντας ταυτόχρονα στα ταμεία του δήμου χρήμα που μέχρι το 2014 ο δήμος δεν μάζευε.

Έχει αλλάξει το συναίσθημα στην Καλλιθέα, έχει αρχίσει ο κόσμος να αγαπά ξανά την πόλη του και να την νιώθει δική του, έχουν αλλάξει χιλιάδες πράγματα στην πόλη από το 2014.

Ένα τεράστιο... "Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ" πλανάται πάνω από την πόλη και αυτό δεν θέλει να το δεχθεί ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας. Αν το δεχθεί θα καταρρεύσει όλο το αφήγημα του ότι επανέρχεται ως "σωτήρας"...

Από την άλλη ο κόσμος στην πόλη αισθάνεται καλά με τον Κάρναβο και αυτό είναι ίσως το μοναδικό που δεν αλλάζει στην Καλλιθέα. Και στην Καλλιθέα έχουν να γίνουν πολλά ακόμα.

Το έργο Ασκούνη η Καλλιθέα το έβλεπε σε επαναλήψεις είκοσι χρόνια! Στο έργο εκείνο η Καλλιθέα ήταν θεατής. Τώρα η Καλλιθέα είναι συμπρωταγωνιστής, συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις στην πόλη.

Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά, πάντα είναι απλά τα πράγματα στις εκλογές. Αντικειμενικός σκοπός της Φώφης, του ΠΑΣΟΚ και του Ασκούνη είναι να ξαναθυμίσει στην Καλλιθέα την παρουσία του όχι επειδή τον ενδιαφέρει να αναλάβει εκ νέου τις τύχες της πόλης. Το γνωρίζει και ο ίδιος ότι δεν θα συμβεί αυτό, κι όσο επιμένει να εμφανίζεται ως σωτήρας της Καλλιθέας από τη μια, κι από την άλλη μέγας τελετάρχης του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή, ζημιά κάνει στην υστεροφημία του και στην αναγνωρισιμότητα του.

Λίαν επιεικώς, ο Ασκούνης παίζει στην Καλλιθέα το τελευταίο του χαρτί. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κινητοποιήσει αν μπορεί ένα ακροατήριο στην Καλλιθέα το οποίο θα ακολουθήσει το βαθύ ΠΑΣΟΚ και την Φώφη στις εθνικές εκλογές και τον ίδιο ενδεχομένως σε μια καλή θέση στην δημόσια διοίκηση. Αυτά όπως καταλαβαίνει κανείς αφορούν μόνο το ΠΑΣΟΚ εν γένει και το τοπικό ΠΑΣΟΚ ιδιαιτέρως. Αλλά πάντως όχι την Καλλιθέα και τους δημότες.

Εδώ και 5 χρόνια η πορεία της Καλλιθέας έχει αποσυνδεθεί οριστικά από τις εξελίξεις στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Και δεν είναι τυχαίο ότι ούτε η Βάσω Μαργαρίτη, ούτε ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, όπως και αρκετά πρώην στελέχη του δεν ακολουθούν τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας.

Η Καλλιθέα δεν γυρίζει πίσω! Σαφές, ξεκάθαρο, οριστικό.


Μάνος Μεϊμαράκης