Απέσυραν τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ από την Καλλιθέα - Έκρηξη διαρρήξεων και κλοπών το τελευταίο εικοσαήμερο

Απέσυραν τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ από την Καλλιθέα - Έκρηξη διαρρήξεων και κλοπών το τελευταίο εικοσαήμερο
05 Δεκ
2018

 

Πλέον μόνο σε πλάνα αρχείου δελτίων ειδήσεων και σε αφιερωματικά βίντεο στο youtube για την θρυλική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ θα βλέπουν τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ οι Καλλιθεάτες, καθώς έχουν αποσυρθεί οι ομάδες από την Καλλιθέα.

Μέχρι πριν από περίπου 25 ημέρες έβλεπε κανείς τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. να επιτηρούν σε σταθερά σημεία, να προβαίνουν σε αστυνομικούς ελέγχους ή να απογειώνονται σε χρόνο μηδέν έπειτα από επείγον σήμα. 

manos-this-c

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόφαση για την απόσυρση των ομάδων ΔΙΑΣ από την Καλλιθέα ελήφθη σε υψηλό επίπεδο στην διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ για επιχειρησιακούς λόγους, και συγκεκριμένα προκειμένου να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Στην Καλλιθέα, το σταυροδρόμι που συναντιούνται εμπόροι ναρκωτικών, ασύλληπτοι κακοποιοί, τρομοκρατικές οργανώσεις, αρχαιοκάπηλοι, μαστροποί, αδίστακτοι ληστές, μπουλούκια διαρρηκτών, πορτοφολάδες, οργανωμένες ομάδες απατεώνων που ξαφρίζουν ηλικιωμένους, σε έναν δήμο που τουλάχιστον μια φορά το μήνα δίνουν παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής με εισαγγελική εντολή περίπου 1.200 άτομα με περιοριστικούς όρους για κάθε είδους ποινικές υποθέσεις σε βάρος τους, η ομάδα ΔΙΑΣ μέχρι πρότινος εξασφάλιζε στην Καλλιθέα μια πολύτιμη ισορροπία, δοθέντος ότι μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι ομάδες μπορούσαν να βρεθούν από την μια άκρη της πόλης στην άλλη αποτρέποντας πολύ σοβαρές εγκληματικές ενέργειες.

"Όταν ξέρει ο άλλος που σκέφτεται να μπουκάρει κάπου να ληστέψει ή να κάνει μια διάρρηξη, ότι στην επόμενη γωνία θα βρει ξαφνικά μπροστά του δυό μηχανές με τέσσερις αστυνομικούς της ΔΙΑΣ επάνω, δεν θα τολμήσει" εξηγούν εμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Τα αποτελέσματα...
Δεν πρόλαβε να εκπνεύσει ένα ολόκληρο 24ωρο από την απόρυρση των ομάδων ΔΙ.ΑΣ, στην Καλλιθέα οι διαρρήξεις σε σπίτια και διαμερίσματα αυξήθηκαν δραματικά, καθώς εντάθηκε και η παρουσία παραβατικών ατόμων στην περιοχή.

Ειδικότερα, κύμα διαρρήξεων και κλοπών το οποίο δεν διστάζει πουθενά και δρα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας αλλά και της νύχτας, έχει αρχίσει να σαρώνει με κατεύθυνση από τις Τζιτζιφιές προς το κέντρο της Καλλιθέας.

Τελευταιο περιστατικό, παραλίγο μοιραίο για το θύμα, η επίθεση τριών ατόμων με όπλο και λοστούς σε βάρους νεαρού επιχειρηματία με σκοπό τη ληστεία.

Ο τρόμος κυριεύει τους πολίτες
Ενώ, σε ενα από τα τελευταία περιστατικά διαρρήξεων προ ημερών σε περιοχή των Τζιτζιφιών, νεαρή γυναίκα είδε από το ματάκι της πόρτας της άγνωστο άτομο να εισβάλει στο απέναντι διαμέρισμα. Ο δράστης έφυγε από το διαμέρισμα με χρήματα και χρυσαφικά και αφήνοντας πίσω του ένας χάος. Σήμερα, η ίδια γυναίκα είδε το ίδιο άτομο έξω από την δική της εξώπορτα να επιχειρεί να παραβιάσει την εισοδο. Όταν κλήθηκε να περιγράψει τον δράστη αρνήθηκε, δηλώνοντας ότι φοβάται...

Συνοψίζοντας, τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης να αποσυρθούν οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ από την Καλλιθέα είναι κάτι περισσότερο από εμφανή, έκρηξη της εγκληματικότητας από τη μια και τρόμος στους κατοίκους από την άλλη. Ο άνθρωπος που πήρε αυτή την απόφαση όσο ψηλά κι αν βρίσκεται οφείλει να αναθεωρήσει, καθώς η επιστροφή των ομάδων στην Καλλιθέα κρίνεται ως ιδιαιτέρως επιτακτική

Δύο περιπολικά για 5 δήμους...
Αυτήν την ώρα για τις αστυνομικές ανάγκες της Καλλιθέας υπάρχουν μόνο δύο περιπολικά, το ένα ανήκει στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και λειτουργεί σε 24ωρη βάση, και ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης το οποίο όμως διατρέχει εκτός από την Καλλιθέα ακόμα 4 δήμους, Παλαιό Φάληρο, Μοσχάτο-Ταύρος, Νέα Σμύρνη, Πετράλωνα. Σε ταυτόχρονα περιστατικά που θα κριθεί απαραίτητη η αστυνομική παρουσία, τα περιπολικά με τις αντικειμενικές αδυναμίες που υπάρχουν (κυκλοφοριακός φόρτος, περιπολικά σαράβαλα, κ.α.) η ευελιξία των ομάδων ΔΙ.ΑΣ επιβάλλεται.

Μέχρι να επιστρέψουν οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ στην Καλλιθέα, ο Θεός να βάλει το χέρι του...

 

Τελευταίες ειδήσεις