module and plugin to add google adsense to joomla based websites
Print this page

Παράδεισος για τον υπόκοσμο η Καλλιθέα

Παράδεισος για τον υπόκοσμο η Καλλιθέα
26 Νοε
2008

Συνελήφησαν οι δύο Ρουμάνοι και ο Γεωργιανός που ρήμαζαν διαμερίσματα της Καλλιθέας. Η μέθοδος τους γνωστή και η πλέον διαδεδομένη. Παρακολουθούσαν τα διαμερίσματα, κι όταν έφευγαν οι ένοικοι έμπαιναν και δεν άφηναν τίποτα.

Χρυσαφικά, κοσμήματα, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά είδη, κ.α. Από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι οι 3 ποντικοί ρήμαξαν στην πολυπολιτισμική Καλλιθέα περισσότερα από 34 διαμερίσματα. Ενώ ερευνάται η συμμετοχή και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Ταυτόχρονα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση έπεσαν στην αγκαλιά της Αστυνομίας 5 ακόμα Αλβανοί ηλικίας 14, 14, 16, 11 και 49 ετών για σύσταση και συμμορία, κλοπές κατ' εξακολούθηση και για διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι οι 5 Αλβανοί που συνελήφθησαν, μαζί με 4 ακόμα ομοεθνείς τους οι οποίοι διαφεύγουν την σύλληψη και αναζητούνται από την Ασφάλεια, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, δομημένη και με διαρκή δράση με σκοπό την διάπραξη κλοπών.

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά επιδίδονταν σε κλοπές οικιών τις οποίες διέπρατταν κυρίως πρωινές ώρες που οι ένοικοι είτε απουσίαζαν στις εργασίες τους, είτε είχαν εξέλθει για διάφορους λόγους. Με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων παραβίαζαν τις πόρτες ή τα παράθυρα και έμπαιναν στα διαμερίσματα. Και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά κ.α. αντικείμενα.

Τα χρήματα από τις κλοπές των διαμερισμάτων τα σπαταλούσαν στο μεγαλύτερο μέρος σε διάφορα καταστήματα της πόλης, ενώ τα υπόλοιπα μαζί με τα τιμαλφή που αφαιρούσαν τα παρέδιδαν στους γονείς τους.

Συνελήφη όμως και ο Σύριος μαστροπός που προωθούσε στην πορνεία μια υπήκοο Καζακστάν και γυναίκες κινεζικής καταγωγής που διέμεναν στην Καλλιθέα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το διαμέρισμα και το έθεσαν σε καθημερινή νυχθημερόν παρακολούθηση.

Ο Σύριος «επιχειρηματίας» αλίευε τους πελάτες του μέσω συγκεκαλυμμένων αγγελιών γνωριμιών στον ημερήσιο Τύπο, κι έκλεινε τα ραντεβού.
Ένας αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη έκλεισε ερωτικό ραντεβού αντί του χρηματικού ποσού των 170 ευρώ. Ο Σύριος με την συνοδό του συνελήφθησαν όταν προσήλθαν στο ραντεβού και παρέλαβαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Στην σωματική έρευνα που έγινε βρέθηκε και ένα πλαστό Δελτίο Αιτήσαντος Πολιτικού Ασύλου.

Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ο 27 χρονος οδηγός ταξί, ο ποίος προ δεκαημέρου δέχθηκε απρόκλητη επίθεση με γροθιές στο κεφάλι από δύο αγνώστους τους οποίους μετέφερε με το ταξί του στην Καλλιθέα.

Όταν έφθασαν στο σημείο αποβίβασης, του ζήτησαν να σταματήσει και αρνήθηκαν να τον πληρώσουν. Όταν ο 27χρονος απαίτησε την αμοιβή του οι δύο άγνωστοι αποπειράθηκαν να το ληστέψουν χτυπώντας τον με γροθιές στο κεφάλι.