Πανικός, φόβος και τρόμος για ένα μεμονωμένο περιστατικό

Πανικός, φόβος και τρόμος για ένα μεμονωμένο περιστατικό
20 Σεπ
2017

 

Μια ασήμαντη αφορμή όπλισε το χέρι ενός μέλους της ίδιας παρέας θαμώνων της πλατείας Δαβάκη στην Καλλιθέα, εχθές το βράδυ.

Η μια κουβέντα έφερε την άλλη, ο θιγόμενος έφυγε από το σημείο, επέστρεψε ύστερα από λίγο απαντώντας στην προσβολή σε βάρους του με δύο πυροβολισμούς, τραυματίζοντας δύο από τα μέλη της παρέας.

Αδιανόητη η πράξη του δράστη, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, όμως πρόκεται για ένα εντελώς μεμονωμένο περιστατικό.

Μετά την πράξη του ο δράστης διέφυγε και αναζητείται από την Αστυνομία.

Εχθές το βράδυ, τα μέτρα ασφαλείας στην περίμετρο της πλατείας ήταν αυτά που είναι κάθε φορά σε δεκάδες καθημερινά περιστατικά σε όλη την Αθήνα και ανάγκη να επιληφθεί μια ειδική υπηρεσία στης ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει διαπιστωθεί.

Όμως από εχθές το βράδυ δεν έλειψαν αναφορές σε "ξεκαθάρισμα λογαριασμών", "αντίπαλες συμμορίες που διακινού μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών", "μαυροντυμένους με 45άρια" , "συναγερμό στην ΓΑΔΑ" και άλλα φανταστικά σενάρια που τρομοκρατούν τους περίοικους στο κέντρο της πόλης. Ενώ ταυτόχρονα, τελευταία ξετυλίγεται μια άνευ προηγουμένου ρατσιστική προπαγάνδα ότι την περιοχή έχουν κυριεύσει εξαιρετικά βίαιοι αλλοδαποί. 

Μάνος Μεϊμαράκης

 

Τελευταίες ειδήσεις