Glamourιές

  • Read 1134 times
Glamourιές
13 Δεκ
2016

Α, δεν έχει κοσμικά και glamourΙές μόνο η Αθήνα, εχμε κι μεις ιδού στην Καλλιθέα, αμ πως!

Σε μια λαμπρή βραδιά για την απονομή επάθλων σε αθλητές του ΣΕΑΝΑΝΤΚ παρεβρέθηκε την Παρασκευή η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Καλλιθέας, Βάσω Μαργαρίτη. Λοιπόν, τι βλέπουμε στην εικόνα.

Από αριστερά, όπως βλέπεις κοινό, ο κύριος με το μπλε κασκόλ είναι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα, Βαγγέλης Παπαδάκης. Να θυμίσουμε ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας εξαιτίας των θέσεων του για τα ζητήματα της μαρίνας έχει γίνει κόκκινο πανί. Μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαφοροποιηθεί πολύ σημαντικά στα ζητήματα της μαρίνας από τον κ. Παπαδάκη, στηρίζοντας τις ενέργειες Κάρναβου- Ευσταθίου στη μαρίνα.

Δίπλα από τον κ. Παπαδάκη, η Βάσω Μαργαρίτη, η οποία με κάθε ευκαιρία μας λέει καιρό τώρα στα δημοτικά συμβούλια ότι στη μαρίνα επικρατεί διαφθορά και διαπλοκή, κι ότι οι Εισαγγελείς πρέπει να προσέξουν να μην παραπεμφθούν με λάθος κατηγορητήριο όσοι είναι μπλεγμένοι σε αυτή την υπόθεση, και μας έδειχνε προς την πλευρά στελεχών της διοίκησης που και η ίδια υπηρέτησε, δηλαδή της διοίκησης Ασκούνη. Αυτές οι δηλώσεις της κ. Μαργαρίτη έκαναν όλους όσους από την ομάδα Ασκούνη δεν είναι στην παράταξη της, να τη μισήσουν. Όταν δε άκουγε "Μαργαρίτη" ο Παυλίδης του γυρίζανε τα μάτια κι έβγαζε καντύλες... Μετά από τις τις φωτογραφίες αυτές που η ίδια η κ. Μαργαρίτη έδωσε στην δημοσιότητα, δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Παυλίδης έχει τα ίδια συμπτώματα.

Δίπλα στην κυρία Μαργαρίτη, ο κύριος με το γκρι κουστουμάκι είναι ο επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος, Κώστας Πολυχρονίδης. Ο κ. Πολυχρονίδης ήταν μέλος και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής πριν πολλά χρόνια, όπου μαζί με κάτι άλλους από τα Ολυμπιακά Ακίνητα έψαχναν να βρουν πως θα λειτουργήσει η μαρίνα της Καλλιθέας. Ήταν η εποχή που ο Κάρναβος (από τότε) έστελνε στον Ασκούνη ιδιόχειρα σημειώματα: "Κώστα, αυτές είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνεις για να βγει ο κανονισμός της μαρίνας" αλλά τα σημειώματα αυτά μάλλον πήγαιναν αδιάβαστα. Μάλιστα σε μια από τις συνεδριάσεις τότε ο κ. Πολυχρονίδης είχε ζητήσει επίμονα να πληρώνουν όλοι στη μαρίνα κι "ότι η μαρίνα είχε γεμίσει κότερα και ιδιωτικά σκάφη". Για να μην αμφιβάλει κανείς όσα είχε πει τότε ο κ. Πολυχρονίδης τα αναφέρουν και οι ελεγκτές του ΣΕΕΔΔ στο πόρισμα τους για την μαρίνα της Καλλιθέας. Ο κ. Πολυχρονίδης επίσης τα τελευταία χρόνια ελλιμένιζε και ο ίδιος το σκάφος του στη μαρίνα, χωρίς φυσικά να πληρώνει στον δήμο. Μάλιστα, η νέα διοίκηση του δήμου Καλλιθέας βρήκε ως αυθαίρετα ελλιμενισμένο στη μαρίνα Καλλιθέας και το δικό του σκάφος και έστειλε στον κ. Πολυχρονίδη ειδοποιητήριο να περάσει από το ταμείο. Πεδίο δόξης λαμπρό για τον Ευσταθίου, μπορεί να κάνει την αρχή να μαζέψει τα λιμενιάτικα προηγουμένων ετών, αρχίζοντας από τον κ. Πολυχρονίδη. (Όποιος δεν πιστεύει να ζητήσει να δημοσιεύσουμε το ειδοποιητήριο που έστειλε στον κ. Πολυχρονίδη ο δήμος Καλλιθέας). Ο κ. Πολυχρονίδης είναι δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της κ. Μαργαρίτη.

Δίπλα από τον κ. Πολυχρονίδη ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κ. Δημητρακόπουλος. Ένας άνθρωπος που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει. Η ΕΙΟ εδώ και μερικά χρόνια εισπράττει από τη μαρίνα τέλη ελλιμενισμού από τις 70 θέσεις ελλιμενισμού που της έχουν παραχωρηθεί, και εισπράττει με το νόμο για τους τουριστικούς λιμένες.Τούτο αναφέρεται σε πρακτικά της ΕΙΟ. Ο δήμος τόσα χρόνια γιατί δεν το έκανε μέχρι που ήρθε ο Κάρναβος το 2014, είναι ένα ζήτημα. Διαχειριστής της μαρίνας για την ΕΙΟ, πέρα από Αντιπρόεδρος, είναι ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ, Παντελής Παυλίδης, ο κύριος με το καφέ πατούμενο δίπλα από τον κ. Δημητρακόπουλο.

Πρόσεξε τώρα κοινό, τι κουλό συμβαίνει... Ο κ. Παυλίδης που είναι πρόεδρος ομίλου στη μαρίνα και που εισέπραττε λιμενιάτικα, σύμφωνα με μαρτυρίες σκαφούχων, δική του δήλωση αλλά και μαρτυρίες υπαλλήλων του δήμου Καλλιθέας που βρίσκονται και στην δικογραφία, έχει ορισθεί από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ως διαχειριστής της μαρίνας, για τις 70 θέσεις που έχει η ΕΙΟ στη μαρίνα. Φυσικά και το ήξερε ότι η ΕΙΟ εισπράττει τέλη ελλιμενισμού με την νομοθεσία για τους τουριστικούς λιμένες. Αλλά ο κ. Παυλίδης εκφράζει έντονες αντιρρήσεις τα μέλη του δικού του ομίλου να πληρώνουν στον δήμο τέλη ελλιμενισμού με την ίδια νομοθεσία, και όταν τους την πέφτει ο δήμος Καλλιθέας με εξώδικα τους συστήνει να απευθύνονται στη νομική υπηρεσία του ομίλου του.

Δίπλα από τον κ. Παυλίδη βλέπουμε το πρωτοπαλίκαρο του κ. Παυλίδη, κ. Αντωνόπουλο. Είναι ο άνθρωπος που από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση του δήμου πλακώνεται με τον Δελατόλα και που την άνοιξη έψαχνε τον Ευσταθίου να τον "χτίσει" μέσα στο γραφείο του αν ο Ευσταθίου δεν δεχόταν τη συμφωνία που πρότειναν οι όμιλοι στον δήμο να δίνουν ετησίως 100.000 ευρώ από τα έσοδα της μαρίνας στον δήμο. Ευσταθίου και Κάρναβος δεν θα δέχονταν σε καμία περίπτωση τέτοια συμφωνία όταν είναι γνωστό ότι ένας όμιλος μόνο έχει έσοδα από ελλιμενισμό της τάξης των 500.000 ευρώ ετησίως. Ε, και σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Αντωνόπουλος τότε μεταξύ άλλων ευφυολογημάτων είχε πει κι αυτό το "θα χτίσουμε με τούβλα την πόρτα του γραφείου του Ευσταθίου αν δεν δεχθεί την συμφωνία".

Τι τους έπιασε τους ομίλους και θέλανε ντε και καλά συμφωνία και μάλιστα γραπτή... ενώ πρόπερσι ο ίδιος ο κ. Παυλίδης έλεγε σε συνέντευξη του ότι κανείς από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου δεν τους είχε ενοχλήσει για τα λιμενιάτικα, ότι ο δήμος δεν έχει δικαίωμα να εισπράττει, κ.α.... τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια...

margarith-seanatk-02

Μέσα στην εικόνα, κάπου μέσα στον κόσμο, εντοπίσαμε ακόμα ένα πρόσωπο, που με τα όσα είπε στο kallitheaonline διαφώτισε ακόμα περισσότερο την έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να ενημερώσει επίσημα πρώτα τον κ. Ευσταθίου.

Πάμε τώρα σε αυτήν την φωτογραφία.
margarith-seanatk-03

Ο κύριος με το μπλε κασκόλ, είναι ο κ. Παπαδάκης. Ο μεσιέ με το γκρι κουστούμι είναι ο κ. Πολυχρονίδης. Τους γνωρίσαμε πριν.
Ποιός όμως είναι ο κύριος με το μωβ γραβατικό; Είναι ο κ. Λυκουρόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΑΝΑΝΤΚ. Ο κ. Λυκουρόπουλος επί σειρά ετών λειτουργούσε ταβερνείο στη μαρίνα χωρίς άδεια λειτουργίας φυσικά. Την ταβέρνα αυτουνού και την ταβέρνα του Παυλίδη τους τις έκλεισε ο Κάρναβος πριν από ένα χρόνο περίπου. Μάλιστα, υπεύθυνος λειτουργίας της ταβέρνας ήταν ένας Αλβανός. Ο κ. Λυκουρόπουλος, σύμφωνα με μαρτυρίες σκαφούχων, εισέπραττε και αυτός για λογαριασμό του ΣΕΑΝΑΝΤΚ τέλη ελλιμενισμού από τη μαρίνα, ως συνδρομές; ως δωρεές; ως έκτακτο βοήθημα σε άπορες κοραδίσες; θα σας γελάσουμε. Μάλιστα, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, ο κ. αυτός ζητούσε από τους γονείς που έστελναν τα παιδιά στον όμιλο του να μάθουν "ναυταθλητισμό" να πληρώνουν γιατί ο δήμος δεν του επιτρέπει πλέον να εισπράττει λιμενιάτικα από τα σκάφη. Ο κ. Λυκουρόπουλος επίσης, είναι το μόνιμο παράπονο του κ. Παυλίδη από το kallitheaoline. "Όλο για την δική μου ταβέρνα γράφετε, γιατί δεν γράφετε και για του Λυκουρόπουλου" έλεγε συχνά. Ορίστε, λοιπόν, κύριε Παυλίδη!

Όλα καλά μέχρι εδώ; Υπάρχει κάτι που δεν καταλάβατε;

(Στην περίπτωση που βγει κανείς - από τους ωφελούμενους από τα προγράμματα των ΚΕΚ του δήμου Καλλιθέας - να πουλήσει προστασία, εξυπηρέτηση και ξέπλυμα ... να περιμένει και απάντηση).